A legjobb természetes fájdalomcsillapítók

Gyakran előfordul mindenkivel, hogy hirtelen megfájdul valamije. Ilyenkor a legegyszerűbb módszer, ha gyorsan beveszünk valamilyen fájdalomcsillapítót. Pedig a természetben vagy akár a konyhánkban is számtalan olyan növényt találhatunk, amely szintén remek fájdalomcsillapító hatású.

Bármikor előfordulhat, hogy éppen nincs otthon elég fájdalomcsillapítónk és általában pont ilyenkor szokott megfájdulni a fejünk, a fogunk vagy bármilyen más testrészünk. Szerencsére nem csak a gyógyszerekkel tudjuk enyhíteni a fájdalmainkat ugyanis a népi gyógyászat már régen felfedezte azokat a természetes fájdalomcsillapítókat, amelyek tökéletesen tudják helyettesíteni a gyógyszereket.

Szegfűszeg
A szegfűszeg jótékony hatásait már a 13. században is ismerték, ráadásul számtalan ételünknek és italunk ad fantasztikus ízt. Ezen kívül pedig különösen hatásos a különböző emésztési problémák gyógyítására, valamint a garat és szájnyálkahártya gyulladás kezelésére. Nem utolsó sorban pedig kitűnő fájdalomcsillapító, főleg a fogfájdalmak kezelésére használhatjuk. Ehhez csak össze kell rágni egy-két darab szegfűszeget, viszont érdemes oda figyelni az összerágásnál, mert elég erős az aromája.

Lándzsás útifű
Szintén régóta ismert gyógynövényeink közé tartozik. Leginkább a köhögéscsillapító hatását ismerjük, de nagyon hatásos a különböző sebek és égési sérülések kezelésére is. Ezen kívül pedig gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik,érdemes teaként vagy krémként is alkalmazni a fájó területeken.

Fekete nadálytő
Ma már nagyon népszerűek a különböző nadálytő alapú krémek használata, nem is véletlenül. Az egyik legjobb természetes fájdalomcsillapító. Ráadásul sok féle fájdalom ellen is nagyon hatásos, többek között érdemes a különféle reumás vagy ízületi fájdalmak és gyulladások kezelésére alkalmaznunk. De tea formájában még a mellhártyagyulladás és az emésztési problémák ellen is érdemes kipróbálni.

Kamilla
Szintén az egyik legrégebbi gyógynövényünk, amelyet már nagymamáink is előszeretettel használtak a különböző betegségek kezelésére. A kamilla gyulladáscsökkentő hatása miatt rendkívül jó fájdalomcsillapító is. Érdemes teaként vagy akár borogatás formájában használnunk a fájdalom csökkentésére. A gyulladásos fájdalmak mellett a menstruációs görcsöket is enyhíthetjük a kamilla használatával.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!