Ami a méheknek fontos, nekünk is az - A méhkenyér

A méheknek a legfontosabb tápláléka már több mint 60 millió éve. A méhkenyérnek számos pozitív hatása közé tartozik a fiatalító hatása, de a különböző betegségek kezelésére is kiválóan alkalmas. Már akár gyermekkorban is elkezdhetjük fogyasztását egy 8-10 hetes kúra keretein belül.

A méhkenyér gyulladáscsökkentő hatású, de az influenza, a megfázás és magas vérnyomás kezelésére is egyaránt alkalmas. Továbbá a vérszegénységre is megoldást nyújt rendszeres fogyasztása, mert növeli a vörösvérsejtek számát.

Gyomor-, máj- és bélproblémák, továbbá prosztatagondok előfordulásánál is ajánlják a fogyasztását. Magas fehérjeszint tartalma miatt különösen érdemes a fogyasztása a vegetáriánusoknak, akik így könnyen pótolhatják a húsban lévő fehérjét. Továbbá a stressz oldására, a memóriazavar javításra, serkentésre és az álmatlanságra is kiváló.

Hogyan és mennyit fogyasszunk a méhkenyérből?
Ha tehetjük, akkor a reggeli órákban vagy a koradélutáni órákban iktassuk be étkezés után. A kenyérből elég fél teáskanálnyi is naponta, addig rágjuk, amíg viasz marad belőle. A kenyeret méhpempővel vagy mézzel együtt is fogyaszthatjuk, ami fokozottan növeli az immunrendszer erősítését.
Ha méhpempővel szeretnénk fogyasztani a méhkenyeret, akkor a nagyobb hatékonyság elérése érdekében a méhpempőt ne nyeljük le azonnal, hanem tartsuk a nyelv alatt, és várjuk meg amíg fel nem szívódik.

Ez körülbelül egy öt percig tartó folyamat, ha így fogyasztjuk, akkor a hatóanyagok teljes mértékben jutnak be a szervezetbe, azáltal, hogy a nyálkahártyán keresztül szívódik fel. Akár egész évben is fogyaszthatjuk vagy évente 2-3 alkalommal 8-10 hetes kúrában.

Abban, az esetben, ha az elsődleges célunk az immunerősítés az évi 1-2 alkalommal végzett kúra már eléri pozítiv hatását. Többféle kúrát is alkalmaznak a méhkenyérrel súlyos májbetegségek esetén. Az átlagos kúránál nagyobb adagban, naponta 10-15 gramm méhkenyeret fogyasztottak el, akik májzsugorban szenvedtek, ezáltal kímélték a gyomrot.

A méhkenyérben megtalálható többek között az A-, B- és K-vitamin, és minden olyan anyagot is tartalmaz, ami megtalálható a tejben, például folsavat, riboflavint, pantoténsavat és a különböző nemi hormonokat.

A méhkenyér enyhén savanykás ízű, magas aminosav és enzimtartalmú, a savassága miatt pedig könnyen megemészthető. A jótékony hatását rövid időn belül érzékeli szervezetünk, így egy hónap alatt képes megnövelni a vörösvérsejtek számát.

Ha megfelelő körülmények között tároljuk a méhkenyeret, akkor meglepően sok ideig, akár 17 évig is elállhat, anélkül, hogy megromlana. Miért áll el ilyen sokáig? Tejsavtartalma magas és az antibiotikus hatása miatt képes megőrizni ennyi ideig a minőségét.

Rengeteg jótékony hatással vált ismertté a méhkenyér, fogyasztása sok betegség gyógyítására alkalmas, ezenkívül immunerősítő hatású. Bioboltokban különböző méretű kiszerelésekben szerezhetjük be.

Oldalak

Fashion&Beauty
Irina Shayk egy nagyon különleges összeállításban jelent meg a vörös szőnyegen a minap.
Egészség
Ez a szervünk az, ami felelős testünk méregtelenítéséért, így egészségünk érdekében jobban tesszük, ha nem mérgezzük szándékosan!
Utazás
A rétegfelhőzet zsugorodik, a látási viszonyok javulnak, és bár komolyabb mennyiségű csapadék nem várható, melegünk bizony ma sem lesz.