10 mindennapi szokás, amiről nem is gondolnánk, hogy árt az egészségünknek

Ritkán hallunk ezekről, pedig nem tesznek jót szervezetünknek.

Káros hétköznapok

Mindenki tudja, hogy az olyan szokások, mint a dohányzás vagy a sok gyorséttermi étel fogyasztása, negatív hatással lehetnek egészségünkre. Azonban sok kevésbé ismert rossz szokás is létezik még mindennapi életünkben, amiket gyakran észre sem veszünk és talán nem is gondolnánk, hogy csúny vége is lehet. Most viszont összegyűjtöttük a 10 leggyakoribb dolgot, amelyek lassan és csendben támadják meg egészségünket.

Pénztárca a hátsó zsebben

Mindenki, aki pénztárcát hord, pontosan tudja, hogy a legkényelmesebb a farmerünk hátsó részében tartani azt. Talán kényelmes, azonban nem feltétlenül egészséges. Ha ugyanis mindössze 15 percet ülünk úgy, hogy tárcánk alattunk van, a gerinc már akkor is elferdülhet, és a gerincszövetek megváltozhatnak. Ez pedig olyan aszimmetriát hozhat létre, amely megzavarhatja a gerinc normál állását. Ha pedig rendszeresen, hosszú ideig ülünk pénztárcánkon, az krónikus hátfájást és isiászt is okozhat.

Elektronika az ágyban

A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy az elektronikus eszközök használata lefekvés előtt csökkenti az alvás idejét, és rontja annak minőségét is. Kiderült, hogy a felnőttek 89%-nak, a gyermekek pedig 75%-nak legalább egy elektronikus eszköze van a hálószobában. Ezek használata pedig nemcsak az alvás minőségét rontja, hanem gátolhatja a fogyást is, valamint nappali kimerültséget is okozhat. Ez pedig befolyásolja aktivitásunk szintjét, a tanulási képességeket és a stresszszintet is. Ha lefekvés előtt egy órával már nem használunk semmilyen elektronikai eszközt, az jelentősen javíthatja az alvásminőséget és az általános egészséget is.

Lapozz a következő oldalra a további szokásokért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!