Melyik a te téli sportod: sí vagy snowboard?

Ha ezen a télen aktív magashegyi pihenést tervezel, jobb mihamarabb eldönteni, hogy lécen vagy deszkán csúsznál inkább. Főként, ha egyelőre csak a sportcsatornáról ismerősök ezek a sporteszközök, mert akkor kezdjük is a legelején.

Első jó tanács

Nincs az a barát vagy ellenség, aki miatt neked kezdőként kétszázzal kéne öntudatlanul hasítanod lefelé a hegyről, miközben a menetszéltől kiszáradt szemeiddel hátrafelé hunyorogsz, hogy merre hagyhattad el a botodat…
Hollywoodban díjaznák ezt az ötletet, de ha nem próbáltad még ezeket a téli sportokat, mindenekelőtt okvetlenül vegyél részt egy oktatáson. Szinte minden síterepen találsz egy oktatót, aki megtanít az alapokra.

Jó, de a sí vagy a snowboard alapokkal érdemes inkább kezdeni?

Most ki kell térnem az egyenes válasz elől, merthogy ez az, amire nincs egyetemleges válasz a hozzáértők körében. Bár a snowboardosok (kimondva- kimondatlanul) meg vannak támogatva egy vagányabb imázzsal a pályákon, ennek ellenére szerintem jobb, ha nem hagyod ezt a szempontot előrefurakodni a fejedben, hezitálás közben. Ha a lécek felé húz a szíved, nyugodtan fellélegezhetsz, mert síelőként sem kell majd fogyó önbizalommal hóekézned a deszkások között.

A legtöbb szakértő ugyanis azt mondja, hogy bár a kezdő snowboardosok általában gyorsabban fejlődnek, hamarabb elsajátítják az alaptechnikákat, mint síelő társaik, ám ugyanilyen könnyen megragadnak ezen a szinten, melyről már csak keveseknek sikerül továbblépni. Ellentétben a síelőkkel, akiknél az általános tapasztalat, hogy mosolyogtatóan többet esnek-kelnek pályájuk elején, de sok gyakorlással töretlenebbül fejleszthetik a tudásukat.

Leginkább azt javaslom, ha életed első csúszását mondjuk egy szuper francia pályán tervezted, akkor add át az elsőbbséget egy hazai pályának, ahol egy alkalom alatt próbára teheted a síelést és a snowboardot egyaránt. Így könnyebben kiderítheted, melyik passzol jobban hozzád, és sokkal felkészültebben, magabiztosabban indulhatsz a külföldi helyszínre.

Oldalak

Sztárok
A francia színész idén novemberben tölti a 89-et, friss fotót pedig már rég láthattunk róla, most azonban lánya, Anouchka a minap reggelizés közben örökítette meg legendás édesapját, a felvételt...
Sztárok
Andy Vajna özvegye nagyon sokáig küzdött a legfőbb álmáért, de úgy néz ki mindennek vége. Egy orvos azonban bíztatja Palácsik-Ráthonyi Tímeát.
Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!