Hütték étlapjáról válogattunk

Magashegyi kirándulásaink főként az egész napos síelésről, snowboardozásról szólnak, de azért ne feledkezzünk meg a szinte kötelező, felejthetetlen hütte-élményekről sem.

Hófödte hegyek, szikrázó napsütés, hangulatos hütték

Bár egy kiadós délelőtti csúszkálás után betérni a hüttébe, és egy jó meleg ital mellett az étlapról válogatni nem épp könnyen utánozható élmény nyakig az itthoni tavaszban. Most valamelyest mégis kísérletet teszünk rá, már ami az ételeket illeti.

Ha idén nem jutsz el síelni, akkor is megteremtheted magadnak a sípályák mellett, rendszerint menedékházból kialakított éttermek hangulatát. Válaszd ki, melyek azok a hagyományos ételek, melyeket egész biztosan megkóstolnál két csúszás között, keresd meg a receptjét, és készítsd el őket otthon.

Igaz, se hideg, se hó nem asszisztál most az érzés „eljátszásához”, azért még így is megéri belekóstolni a legfinomabb hütte-menükbe.

Kihagyhatatlan specialitások

Az étlap összeállítása persze minden országban különbözik, mindenhol megvannak azok a specialitások, melyek miatt érdemes egy kis időre megszakítani kedvenc téli sportunkat és átadni magunkat a kulináris élményeknek.

Ausztriában például a palacsintatésztás levest (Frittatensuppe), a réteseket, palacsintákat, a császármorzsát, a nokedlit (käse spätzle) és persze a szilvalekváros gőzgombócot (Germknödel) sem érdemes kihagyni. Olaszországban természetesen pizzák és tésztaételek széles kínálatát találjuk, míg Franciaországban biztosan találunk az étlapon több, sajtból készült ételt, aprósüteményeket és krémleveseket is. Ha Szlovákia felé vennék az irányt, akkor pedig a híres sztrapacskát vagy korhelylevest kóstolhatjuk meg. Italok tekintetében biztosan minden hüttében van forró tea, forró csoki, puncs vagy forralt bor.

Az ételek-italok elfogyasztása után a hüttékből ismét felcsatoljuk a léceket/deszkát és nyomban folytatódik a csúszkálás, azaz lemozogjuk a nem éppen diétás ételeket. Ha otthon idézed fel a hütték hangulatát, ezt követően se feledkezz meg egy kis sportolásról. Még jó eséllyel nyitva találod a műanyag sípályákat, ahol elégetheted a fölös kalóriákat.

Budapesten például itt találsz pályát: fogarasisiiskola.hu, siiskola-bokaykert.hu

Ha tetszett a cikk, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Ezt is ajánljuk: Szocsiban így trükköztek a snowboardosok - Katt ide!

Fotó: schladming-appartements.at

Oldalak

Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.
Lifestyle
A csodaszép zöld növények hasznos és gyönyörű elemei otthonunknak, a legjobb pedig, hogy már néhány egyszerű tippet megfogadva is könnyedén gondjukat viselheted, amiért egészen biztosan hálásak...
Sztárok
Vitathatatlan, hogy a Beatles a kezdetektől fogva minden idők egyik legnagyobb és legbefolyásosabb zenekaraként vonult be a történelembe, melynek egyik nagy ikonja volt az immáron 81 éves Paul...