Gyakorlatok lábra és popsira, amiket 8 hónapos terhesen is csinálhatsz

Ne csüggedj, ha egyre nagyobb a pocid, még mindig vannak gyakorlatok, amiket biztonsággal kivitelezhetsz és segítenek az alakod formálásában. Emellett egyes mozdulatokban olyan mélyizmok is részt vesznek, amik hasznát később élvezed majd, amikor könnyebb szüléssel, vagy gyorsabb felépüléssel számolhatsz, és messziről elkerülhet az inkontinencia is. Ezekből a gyakorlatokból most 4-et hoztam neked!

Bartha-Darabos Ivett - blogger

Személyi tréner, sportember, nő és kismama vagyok, aki utazásra hív a fitt várandósságon innen és túlra. Kérdéseitekkel megkereshettek e-mailben vagy Facebook-on is, szívesen állok rendelkezésetekre, illetve kételyekkel és ötletekkel is fordulhattok hozzám.

1. Lábemelés talajról

Ereszkedj négykézlábra, de ügyelj, hogy a térded a csípőd vonalában legyen, nem előrébb, mint ahogyan a legtöbben nekiugranak. A térded derékszögig hajlítod, és igyekszel a lábfejed tartását is szabályozni, tehát ne hagyd, hogy kalimpálj.

A mozgás csípőből indul, tehát a comb, térd, alsó lábszár, boka és lábfej nagyjából merev. Erre szoktam azt mondani, hogy jusson eszedbe a Barbie-baba, mintha Te is csak 1-1 ponton tudnál mozdulni. A mozdulat folyamán figyelj arra, hogy ne kapkodj! Nagyon fontos, hogy a leengedés ne legyen gyorsabb a feltolásnál, hiszen ekkor válik igazán hasznossá a gyakorlat. Figyelj: a derekad ne lendüljön be, a hátad egyenes, és ne dőlj egyik irányba sem. Próbáld meg az egyensúlyod középen tartani.

Csinálhatod a teljes mozdulatot, vagy a pumpálást is (90 fokos szögből apróbb tolások felfelé), ajánlott minimum 3x30.

Videón a gyakorlat:

2. Lábemelés talajról, nyújtott térddel

Még mindig négykézláb vagyunk, nem csavarodik a testünk, a térdünk pedig a csípőnk alatt van. Itt is figyelünk, hogy ne lengjen be a derék! A lábunkat kinyújtjuk hátrafelé, vízszintig felemeljük, és innen indítjuk a gyakorlatot felfelé. A láb végig nyújtott. (Ha kedved van, akkor olyan verziót is csinálhatsz, ahol leengeded a lábad a talajig, csak ügyelj, hogy ne engedd koppanni.) A végrehajtásnál itt is nagy szerepet kap a tempó.

Amit te jónak érzel, annál legyen mindig egy kicsit lassabb. Végezz ebből is nyugodtan 3x30-at.

Videón a gyakorlat:

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Videók: Bartha-Darabos Ivett

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.