Így gyúrj felsőtestre, ha kismama vagy - 3 intenzív gyakorlatot mutatunk

Hoztam nektek pár gyakorlatot felsőtestre is, különösen a szexi vállakra való tekintettel. Nem kell megijedni, önmagában a gyakorlatoktól senkinek nem lesz óóóriási válla, pláne nem a várandósság alatt, amikor különösen visszafogott súlyokkal dolgozunk. Csupán szépítgetünk!

Bartha-Darabos Ivett - blogger

Személyi tréner, sportember, nő és kismama vagyok, aki utazásra hív a fitt várandósságon innen és túlra. Kérdéseitekkel megkereshettek e-mailben vagy Facebook-on is, szívesen állok rendelkezésetekre, illetve kételyekkel és ötletekkel is fordulhattok hozzám.

Egykezes döntött törzsű evezés, alias ’fűrészelés’

A hát felső izmait, különösen a széles hátizmokat és a karhajlító izmokat fogja munkára. Végezhető ugyanez padon is, a lényeg nem változik.

Fontos: kismamaként ezt kifejezetten kicsi súlyokkal végezd a képességeidhez képest, sokkal inkább önerőből feszítsd meg az izmokat, miközben ügyelsz a helyes kivitelezésre. A gyakorlatot csinálhatod lassabban, mint ahogy szokás. A súly helyes megválasztása a 3-ik trimeszterben könnyen mérhető a kilégzéssel. Ha kilégzéskor nincs szükséged különösen nagy kifújásra, így a hasűri nyomást nem kell növelned ahhoz, hogy megfelelő erőt tudj kifejteni a mozdulathoz, akkor jó. Amint erősebben kifújni, nyögni támad kedved: az már sok. Tartogasd ezt a szülés utánra!

A gyakorlat elején engedd le a súlyt, különösen ügyelve arra, hogy maximálisan engedd a föld felé. Köznyelven úgy fogalmaznék, hogy ejtsd a föld felé a vállad, ami automatikusan húzza magával a hátizmod. A mozdulat indításakor ne a karral kezdj, hanem elsőként igyekezz a hátizmod felhúzni, és aztán elindítani a kart. Természetesen ez a gyakorlatban nem válik el külön. A súlyt a csípőhöz húzom, majd 1 másodpercig megtartom a csúcsösszehúzódási ponton, és csak azután enged le. Visszaengedés közben nem hagyjuk a súlyt „zuhanni”, hanem a szépen, lassan történik ez is.

Fontos itt is: kisebb súlyok, nagyobb ismétlésszám!

4*10-12 már élvezhető!

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Bartha-Darabos Ivett

Oldalak

Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...
Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!