Lifestyle

Miért ír könyvet Jakupcsek Gabriella?

Hova tűnt a magyarok humorérzéke? Többek között erről is beszélgettünk Jakupcsek Gabriellával, akinek most jelent meg Nagy levegő című könyve. Sánta László színész mesélt aktuális kedvenceiről, a műsor végén pedig Szabados Ági ajánlott egy letehetetlen olvasmányt.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Meg lehet tanulni jól aludni egy könyvből?

Jakupcsek Gabriella a Megúszhatatlan és az És ​te hogy vagy? után megírta harmadik könyvét, Nagy levegő címmel, amiben a szerző munkájáról és a munka révén megismert történetekről mesél. “Ha naponta akár huszonhat emberrel beszélgetsz, azért ott félbemaradnak dolgok” - mondta a szerző arról, hogy hazaviszi-e a munkáját.

A könyv részben ebből a rengeteg emberi történetből építkezik, ha mindenképp kategorizálni kell, akkor ez egy életvezetési könyv, olyan mint egy hosszú és izgalmas beszélgetés. A szerző elmesélte, hogy minden könyve úgy született, hogy benne volt az adott év esszenciája. “Nagy levegő mindenhez kell, minden döntés, minden változás előtt óriási szükség van az elhatározásra és az erőre” - mondta Jakupcsek Gabriella. A könyv minden története egy-egy nagy döntésről szól.

Milyen fontos kérdések foglalkoztatják a szerzőt aktuálisan? Mit gondol Jakupcsek Gabriella az elengedésről és megbocsájtásról, a pszichológiáról, a humorérzékről? Beszélgetésünkből sok más mellett ezek is kiderülnek.

Könyvajálnó

A műsor második vendége Sánta László volt, aki Anthony de Mello: Ébredj ​tudatára! című könyvet mutatatta be, az epizód végén pedig Szabados Ági Légrádi Gergely: Napfénytető című könyvét ajánlotta.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Jakupcsek Gabriella: Megúszhatatlan
  • Jakupcsek Gabriella És ​te hogy vagy?
  • Jakupcsek Gabriella: Nagy ​levegő
  • Anthony de Mello: Ébredj ​tudatára!
  • Légrádi Gergely: Napfénytető

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
John Goodman testes alkata ellenére is meghódította az ezüstvásznat, a 2010-es években azonban az életmódvátlás mellett döntött. Erőfeszítései mára meghozták gyümölcsüket.
Lifestyle
10 meglepő NASA találmányt mutatunk, ami mára a mindennapi életünk részévé vált.
Lifestyle
Önkielégítés megvonás két éven keresztül? Nos, nem pont erre az eredményre számítanánk.