Lifestyle

Könyvből is megtanulható, hogyan lehet jól aludni

A Lapozz a 99-re! podcast következő részében megszólal egy alvásszakértő, valamint Szilágyi Csenge színésznő is elárulja, mi a kedvenc olvasmánya.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Meg lehet tanulni jól aludni egy könyvből?

Az utóbbi időben egyre többet hangsúlyozzák a szakértők, mennyire fontos a minőségi pihenés az egészségünk szempontjából, ezért a Lapozz a 99-re! podcast következő részében az alvás illetve annak hiánya került a fókuszba. Kielégítő alvás nélkül nem működünk napközben, sőt hosszú távon a kevés alvás betegségekhez vezet. Ráadásul hiába tudjuk, hogy többet kellene aludni, sokszor a túlhajszolt életmódunk, a stressz miatt nem megy az elalvás, felébredünk éjjel és így hiába töltjük fekve a rendelkezésre álló órákat, mégsem pihenjük ki magunkat. De mégis milyen a jó alvás? Mikor érdemes lefeküdni és mikor felkelni? Egyáltalán mennyit kell aludnia egy felnőttnek, hogy egészséges maradjon? Mit érdemes csinálni lefekvés előtt, hogy könnyen elaludjunk? Melyek a legfontosabb tanácsadó könyvek az alvásról? Ezeket a kérdéseket mind feltettük Radics Juditnak, aki 15 éve foglalkozik a témával és nemrég jelent meg Alváskönyv című kötetének átdolgozott kiadása.

A podcast második vendége Szilágyi Csenge színész volt, aki két aktuális kedvenc könyvet mutatott be, az egyik Szabó Magda: Mózes ​egy, huszonkettő, a másik pedig Feldmár András: Őszinteség című könyve.

Könyvajálnó

Szabados Ági a héten egy kamaszoknak szóló könyvet, Rosemarie Eichinger: Esznek-e ​a halottak epertortát? című könyvét ajánlotta.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Radics Judit: Alváskönyv
  • Patrick Modiano: Alvó ​emlékek
  • Szabó Magda: Mózes ​egy, huszonkettő
  • Feldmár András: Őszinteség

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A Mellékhatás című thrillersorozatban nyújtott fenomenális alakításáért idén ismét Sztarenki Dórának ítélték a Televíziós Újságírók Díját legjobb színésznő kategóriában. 2021-ben vehette át először a...
Lifestyle
Idén tovább emelkedett a személyi adókedvezmény azon betegségek esetében, melyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Ugyanez vonatkozik azokra, akik rokkantsági járulékban, illetve fogyatékossági...
Sztárok
A TV2-nál már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.