Tojásrántotta muffin

Gyors és látványos reggeli,
és persze isteni finom!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Tojásrántotta muffin

Hozzávalók:

  • 12 darab sonkaszelet
  • 70-80 g reszelt trappista sajt
  • 150 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 5 darab tojás
  • 100 ml tej
  • só, bors ízlés szerint
  • 7 db koktélparadicsom
  • vaj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. A muffin sütőformát vajazzuk ki, majd béleljük ki sonkaszeletekkel. Töltsünk meg minden sonka kelyhet sajttal, majd zöldborsóval. Az összekevert tojás-tej-só-bors keveréket öntsük a ’’sonkamuffin’’ tartókba, majd félbevágott paradicsomokkal díszítsük a tetejét. 16 percig süssük takarás nélkül. Tálaláskor reszeljünk rá még sajtot.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!