Recept

Vegyes saláta pirított tofukockákkal és parmezánnal - Ezt még a gyermekek is örömmel megeszik

Pünkösd miatt a hétvége egészen hosszúra sikeredett. Ami amiatt tökéletes, hogy együtt volt a családunk és végre volt időm a kisfiaimmal megépíteni a húsvétra kapott Star Wars Milennium Falcon csillaghajót… Viszont, hogy itthon maradtunk, az azt is jelentette, hogy folyamatosan új ötletekkel kellett előállnom és az éhes szájaknak eleget tenni a konyhában. Míg a férjem imádja a salátát és a tofut, a fiaimat különböző trükkel tudom csak rávenni, hogy megegyék. Serpenyőben pirítva újhagymával, szójával ízesítve viszont nagyon ízlett nekik. Ha valaki nem ehet húst, vagy csak kicsit szeretne változtatni az ízeken és nem mindig csirkesalátát enni, akkor azoknak nagyon ajánlom ezt a könnyed ebéd, vagy vacsora alternatívát!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Vegyes saláta pirított tofukockákkal és parmezánnal

Elkészítés: 15 perc
Mennyiség: 4 fő

Hozzávalók:

  • 35 dkg tofu
  • 25 dkg vegyes salátalevél
  • 4 szál újhagyma
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. repce olaj
  • 1 tk. fenyőmag olaj
  • 1,5 ek. körte gyümölcsecet
  • 4 dkg parmezán
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

Lépésről-lépésre:

A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a körte gyümölcsecettel és 1 evőkanál repce olajjal. Borsozzuk, majd ráöntjük a kockára vágott tofura. 10 percig pácoljuk.

Ezután a vegyes salátát egy tálba tesszük és ráöntjük a tofu páclevét. Majd a maradék repce olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát üvegesre pirítjuk benne.

Hozzáadjuk a tofukockákat is. Pirulásig sütjük. A hagymás tofut a vegyes salátával és a Fenyőmag olajjal összekeverjük.

Tipp: Díszítésnek parmezán forgácsokat használunk.

Mutatok még két szuper receptet, ha kíváncsi vagy rá, kattints a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...