Recept

Mazsolás-lime-os kuszkusszal töltött sült kaliforniai paprika - Az ízek tökéletes harmóniája

Ez a mazsolás-lime-os kuszkusszal töltött sült kaliforniai paprika egy fantasztikus vegetárius étel - nem vegetáriánusoknak is természetesen. Sok finomságot készítek nap mint nap, de valahogy az ízek harmóniáját tekintve ez a recept most abszolút kedvenc számomra. A kuszkusz íze a sós olajbogyóval, a ropogós mandulával, a friss lime-mal és az édes mazsolával olyan, mintha mindig összetartoztak volna és így alkotnak egy kerek egészet, történetesen ezt az isteni elő- vagy akár főételt. Túl sokat mesélek és közben nem is mondom, hogy ha tehetitek, ne hagyjátok ki és próbáljátok ki. Megéri!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Mazsolás-lime-os kuszkusszal töltött sült kaliforniai paprika

Elkészítés: 50 perc
Mennyiség: 6 fő

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb kaliforniai paprika
  • 100 g kuszkusz
  • 170 ml víz
  • 2 ek. repce olaj
  • 1 ek. chia olaj
  • ½ db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 50 g mazsola
  • 1 tk. só
  • 1,5 tk. szárított oregánó
  • ½ tk. frissen őrölt bors
  • 40 g mandula, durvára vágva
  • 10 szem fekete olajbogyó
  • 1 ek. friss lime-lé
  • 2 ek. méz
  • 120 g reszelt trappista vagy gouda sajt

Lépésről-lépésre:

Melegítsük elő a sütőt 250 Celsius fokra. Helyezzük a kaliforniai paprikákat egy alufóliával kibélelt tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe addig, amíg a paprikáknak elkezd megbarnulni a héjuk. Ha már az egyik oldaluk elkezd megégni, akkor forgassuk tovább és addig ismételjük ezt a folyamatot, míg az egész paprika megbarnult.

Ha kivettük a sütőből, akkor tegyük őket egy zárható nejlonba legalább 15 percig, majd húzzuk le könnyedén a héjukat.

Metsszünk ki egy 1 cm vastag csíkot szártól-hegyéig a húsából, kockázzuk fel és őrizzünk meg a későbbi töltelékhez, illetve ezen a résen keresztül távolítsuk el a paprika magházát. Egy serpenyőbe öntsünk repce olajat, majd pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát rajta. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, ½ teáskanál sót, szárított oregánót, friss borsot, majd 3-4 percig érleljük az ízeket. Egy közepes edényben forraljunk vizet, majd öntsük bele a kuszkuszt és ½ teáskanál sót. Forraljuk tovább még 1 percig, majd letakarva pihentessük 5-6 percig. Keverjük össze villával, hogy ne ragadjon egybe.

Tegyük egy nagy edénybe a kuszkuszt, a párolt hagymás keverékkel, a kaliforniai paprika felkockázott húsával, a mazsolával, mandulával, vékony csíkokra vágott olajbogyóval, lime-lével, mézzel, sajt felével és a Chia olajjal.

Töltsük meg a kaliforniai paprikákat a kuszkuszos keverékkel egyenlő arányban, majd a tetejükre még szórjunk a megmarad sajtból. Tegyük vissza a töltött paprikákat a sütőbe 10 percre 190 Celsius fokon, amíg megint átmelegszenek.

Mutatok még két szuper receptet! Klikk a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.