Sajttorta New Yorkból: a legfinomabb nyári desszert

Az amerikaiak kedvence ez a New York-i sajttorta, amit most erdei gyümölcsös öntettel tálaltam. Próbáljátok ki a receptet!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

New York-i sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Hozzávalók

  • 18 dkg zabkeksz
  • 1 marék dió
  • 7 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg Philadelphia krémsajt
  • 10 dkg porcukor (helyettesíthető: por állagú eritrittel)
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg tejszín
  • 5 dkg tejföl
  • ½ citrom leve
  • ½ citrom héja
  • 1 tk keményítő kevés vízzel elkeverve

Az öntethez

  • 125 g vegyes bogyós gyümölcs
  • 5 ek porcukor (helyettesíthető: por állagú eritrittel)

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Turmixgépben összetörjük a kekszet a dióval.
  2. Tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Tortaforma aljához és oldalához nyomkodjuk, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.
  3. A krémsajtot simára keverjük, hozzászitáljuk a porcukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját is. Alaposan összedolgozzuk.
  4. Beletesszük a tejszínt, a tejfölt, a citrom levét és a reszelt héját, majd az elkevert keményítőt is.
  5. Kivesszük a hűtőből a tortaformát és beleöntjük a masszát.
  6. A formát egy tepsibe tesszük és 2-3 cm magasságig felöntjük forró vízzel. Az előmelegített sütőt a tepsi betételekor levesszük 150 fokra és a tortát nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
  7. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül még remegős.
  8. Miután megsült, 2 órára tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen és jól szeletelhető legyen.
  9. Öntet: A gyümölcsöket tegyük egy serpenyőbe, porcukrozzuk és süssük 1-2 percig, míg levet engednek és a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrénybe.

Tipp: Tálaláskor vágjuk egy szeletet a sajttortából és öntsük le a gyümölcsös mártással.

Lapozz a medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsom és a narancsos-áfonyás muffin receptjéért is!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Szólj hozzá Te is!