Churros: a spanyolok bikavadító fánkja, csokiöntettel felhergelve
Ezt a spanyol édességet nem lehet megunni, próbáljátok ki a receptet!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Churros, a spanyolok kedvenc fánkja
Hozzávalók
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 1 ek. eritrit
- 25 dkg tönkölybúza liszt
- 2 db egész tojás
- szőlőmagolaj, kisütéshez
- fahéj, eritrit - churros beleforgatásához
- habzsák
- csillagcső vég
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés, lépésről lépésre
1. A tejet felforraljuk egy csipet sóval és az eritrittel. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassú tűzön tovább kevergetjük kb. 5 percig.
2. Ezután keverőgépben tovább dolgozzuk a masszát és egyenként hozzáadjuk a tojásokat és csomómentesre keverjük a nyers tészta alapot.
3. Habzsákba - aminek a végén csillagcső van - belehelyezzük a tésztamasszát és 3 ujjnyi forró szőlőmagolajban kisütjük a churrosokat (nagyjából 5-6 cm hosszúságú tésztákat kapjunk).
4. Sütés után fahéjas eritritbe forgatjuk.
Tipp:
Tálaláskor, olvasztott étcsokoládét tegyünk mellé, így abba lehet mártogatni a churrosokat.