Unikornis sajttorta – még készíteni is szórakoztató

Ha valami igazán szórakoztató receptre vágytok, készítsétek el ezt az unikornis sajttortát! A gyerekeim imádták, mind az elkészítését, mind pedig az ízvilágát.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Unikornis sajttorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g zabkeksz
  • 100 g vaj

A krémhez:

  • 1500 g krémsajt (natúr)
  • 250 ml habtejszín, habbá verve
  • 225 g eritrit
  • 9 ek por zselatin
  • 4 db avokádó, krémesre aprítva
  • 120 ml mangópüré
  • 120 ml málnapüré
  • 1 ek Pödör málna balsamico
  • 10 db kicsi fagyitölcsér
  • szórócukrok

Elkészítés:

  1. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, a zabkekszeket pedig egy asztali aprító segítségével finomra aprítjuk. A kekszet összekeverjük a vajjal és kibélelünk vele egy sütőpapírral kibélelt tortaformát. Amíg elkészítjük a krémeket, addig hűtőben pihentetjük.
  2. A sajtkrémet egy nagy üvegtálban összekeverjük egy kézi habverő segítségével a por zselatinnal és az eritrittel, hozáadjuk a habbá vert tejszínt, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A sajtkrémekhez hozzákeverjük a málna-, az avokádó- és a mangópürét.
  3. A kekszes alapot kivesszük a hűtőből és ráöntjük a málnás sajtkrémet. Visszatesszük dermedni a hűtőbe 30 percre. Ha megdermedt az első réteg, ráöntjük az avokádó krémet és szintén 30 percig hűtőben pihentetjük. Amennyiben letelt a fél óra, ráönthetjük az utolsó réteget, a mangós krémet is és hűtőben tovább pihentetjük legalább 2 órát. Megszórt fagyitölcsérekkel tálaljuk.
Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!