Unikornis sajttorta – még készíteni is szórakoztató

Ha valami igazán szórakoztató receptre vágytok, készítsétek el ezt az unikornis sajttortát! A gyerekeim imádták, mind az elkészítését, mind pedig az ízvilágát.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Unikornis sajttorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g zabkeksz
- 100 g vaj
A krémhez:
- 1500 g krémsajt (natúr)
- 250 ml habtejszín, habbá verve
- 225 g eritrit
- 9 ek por zselatin
- 4 db avokádó, krémesre aprítva
- 120 ml mangópüré
- 120 ml málnapüré
- 1 ek Pödör málna balsamico
- 10 db kicsi fagyitölcsér
- szórócukrok
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk egy lábasban, a zabkekszeket pedig egy asztali aprító segítségével finomra aprítjuk. A kekszet összekeverjük a vajjal és kibélelünk vele egy sütőpapírral kibélelt tortaformát. Amíg elkészítjük a krémeket, addig hűtőben pihentetjük.
- A sajtkrémet egy nagy üvegtálban összekeverjük egy kézi habverő segítségével a por zselatinnal és az eritrittel, hozáadjuk a habbá vert tejszínt, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A sajtkrémekhez hozzákeverjük a málna-, az avokádó- és a mangópürét.
- A kekszes alapot kivesszük a hűtőből és ráöntjük a málnás sajtkrémet. Visszatesszük dermedni a hűtőbe 30 percre. Ha megdermedt az első réteg, ráöntjük az avokádó krémet és szintén 30 percig hűtőben pihentetjük. Amennyiben letelt a fél óra, ráönthetjük az utolsó réteget, a mangós krémet is és hűtőben tovább pihentetjük legalább 2 órát. Megszórt fagyitölcsérekkel tálaljuk.





























