Édes, fügés pizza – egyszerű, különleges és egészséges
A pizza egy olyan étel, amit bárki szívesen fogyaszt, ám elkészíteni már nem mindenki szeret. Ez a recept azonkívül, hogy rendkívül egyszerűen elkészíthető, még egészséges is. Most egy rendhagyó édes-fügés változatot készítettem. Próbáljátok ki ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Édes, fügés pizza
Hozzávalók:
A tésztához:
- 350 g tehéntúró
- 90 g zabkorpa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 tk só
- 4 ek gouda vagy trappista sajt, reszelve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 tk szárított oregánó és bazsalikom
- bors
- olívaolaj
A feltéthez:
- 1 nagy mozzarella, szeletelve
- 50 g gouda vagy trappista sajt, reszelve
- rukkola
- dió
- 6 szem füge, szeletelve
- 1,5 dl paradicsomszósz
- méz
Elkészítés:
1. A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hagyjuk lehűlni.
2. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szárított oregánót és a bazsalikomot, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Két tepsit kibélelünk egy-egy sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, elegyengetjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
4. Amíg sül a tészta, előkészítjük a feltéteket.
5. Az elősütött pizzalapot megkenjük paradicsomszósszal, megszóruk reszelt sajttal és teszünk rá mozzarella szeleteket is. Ezt követően kerül rá a rukkola, a felszeletelt füge, egy kevés dió. Lecsurgatjuk mézzel, majd 15 percig 180 fokon készre sütjük.
Tipp:
Tálaláskor csurgassunk rá egy kevés mézet, ettől szép fényes lesz a teteje.