Így készíts ehető, személyre szóló Oscar-díjat

Biztosan nektek is van olyan ismerősötök, aki Oscar díjat érdemelne valamiért. Ennek most semmi akadálya, hiszen ezzel a füstölt lazacos finomsággal, most ti is átadhatjátok a személyre szóló díjatokat!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Ehető Oscar-díj - Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kis üveg fekete kaviár
  • friss petrezselyem
  • 12 vékony szelet, füstölt lazac
  • 150 ml créme fraiche
  • 1 tojás sárgája
  • kiszúró forma

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát egy kiszúró forma segítségével formára szaggatjuk. A tészta alakzatokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket megkenjük tojássárgájával.
  2. 200 fokra előmelgített sütőben, 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. Ha megsült a tészta, a lazacszeletekből is formákat vágunk a szaggató segítségével. A tésztaformákat megkenjük először créme fraiche-sel, majd ráhelyezzük a lazacszeleteket.
  4. A formát díszíthetjük még créme fraiche-sel, fekete kaviárral, valamint friss petrezselyemmel.

Még két különleges fogásért kattints a következő oldalra!

Fotó: Marton Adrienn

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!