Recept

Olasz mámor: cannelloni grillezett zöldséggel és mozzarellával

Hamarosan Toszkánába utazom egy 3 hetes forgatásra, így már igazi olasz lázban égek. A múlt héten egy sütőben sült cannellonit készítettem grillezett zöldséggel és mozzarellával. Hatalmas sikert aratott otthon. Próbáljátok ki Ti is!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről

Sütőben sült cannelloni grillezett zöldséggel, mozzarellával

Hozzávalók

  • 150 g padlizsán
  • 150 g cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 40 g reszelt gruyere-i sajt
  • 1 marék túró
  • 5 ek extra szűz olívaolaj
  • 10 db friss bazsalikomlevél
  • 1 cs cannelloni
  • 40 dkg mozzarella

Besamelmártás

  • 5 szelet bacon
  • 3 ek vaj
  • 3 ek liszt
  • tej

Elkészítés

1. A padlizsánt és a cukkinit vágjuk kb. 1 cm méretű szeletekre és enyhén sózzuk meg. Süssük a zöldségszeletek mindkét oldalát magas lángon 3-3 percig, majd vegyük ki a serpenyőből és vágjuk kis kockákra a paprikákkal együtt.

2. Egy tálba tegyük bele a felkockázott zöldségeket, a tojást, a reszelt gruyere-i sajtot és 3 ek olívaolajat és a bazsalikom felét. Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze.

3. Elkészítjük a besamel szószt. A bacont ropogósra sütjük egy serpenyőben, adunk hozzá vajat, majd amikor megolvadt, azonos mennyiségű lisztet is hozzáadunk. Majd szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet. A krémes állag elérésekor ízlés szerint fűszerezzük.

4. A zöldséges raguval töltsük meg a csőtésztákat. Kezdődhet a rétegelés. Egy hőálló sütőtálba öntsük bele a besamelmártás harmadát, majd a tekercseket helyezzük egymás mellé, de úgy, hogy ne érjenek össze. Öntsük le őket a maradék besamel szósz felével. Helyezzük el a tekercseket a második rétegben, majd öntsük le őket a maradék szósszal.

5. A mozzarella sajtot vágjuk vékony szeletekre és tegyük a cannelloni tekercsek tetejére. Locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.

6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Légkeverésen süssük aranysárgára kb. 30-40 percig, majd szórjuk meg a maradék bazsalikommal.

Palacsinta orosz módra, rizs karfiolból? Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Talán abban mind egyetérthetünk, hogy minden nő vágya a szép, csillogó, selymes és egészségesen növekedő haj. Ha pedig a hajkorona épségéről és szépségéről van szó, az egyik leghatékonyabb házi...
Egészség
Léteznek olyan tudományosan vizsgált növények, amelyek támogathatják a veseműködést, továbbá gyulladáscsökkentő, vizelethajtó vagy kristályképződést gátló hatásúak lehetnek. Cikkünkben most egy ilyen...
Sztárok
Christa B. Allen most először beszélt arról, milyen volt kiszabadulni egy „karizmatikus, gazdag szektavezér” befolyása alól – és hogyan tanulja újra felépíteni az életét.
Lifestyle
Fashion&Beauty
Az ünnepi szezon tökéletes alkalom, hogy a körmeink is ragyogjanak. Ha szereted a klasszikus karácsonyi árnyalatokat, de a túl harsány zöld vagy piros nem a te stílusod, a hófehér manikűrök igazi...
Egészség
Sokan észrevehetik, hogy télen magasabb a vérnyomásuk. Nem titok, hogy ilyenkor jobban oda kell rá figyelni.