Banán mousse: krémes, légies, egészséges desszert

Nagyon szeretem a könnyed édességeket, a gyerekeim egyik kedvenc gyümölcse pedig a banán, így a múlt héten egy cukormentes banán mousse-t készítettem a családi ebéd után. Krémes, légies, egészséges és nagyon finom. Mindenki teljesen odáig volt érte. Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Banán mousse: könnyed tavaszi desszert gyorsan
Hozzávalók
- 250 g hámozott banán - kb. 3 db
- 1 citrom leve
- 50 ml banánlikőr
- 30 g vaj
- 2 és ½ lap zselatin
- 125 ml tejszín
- 2 tojás
- 50 g eritrit
- 1 rúd vanília
- 30 g étcsoki
Elkészítés
1. A banánt szeleteljük föl és azonnal öntsünk rá frissen facsart citromlevet, nehogy megbarnuljon. Egy lábasban rövid ideig forraljuk föl a banánt a banánlikőrrel és a vajjal együtt, majd botmixerrel dolgozzuk át és passzírozzuk át egy szűrőn. A zselatinlapokat áztassuk 10 percre hideg vízbe, nyomkodjuk ki, majd egy kis lábasban olvasszuk meg és tegyük a banános püréhez. Hagyjuk kihűlni.
2. A tejszínt verjük fel félkeményre és óvatosan forgassuk a kihűlt banános pürébe.
3. A tojások fehérjét verjük félkemény habbá és apránként adjuk hozzá az eritritet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Verjük kemény habbá. Finoman forgassuk a habot a tejszínes-banános masszába, majd adagonként töltsük poharakba.
4. Legalább 2 órán át hűtsük hűtőben.
5. Csokireszelékkel tálalhatjuk.





























