Tagliatelle tészta sajtos-diós mártással: az olasz ízek szerelmeseinek
Egy egyszerű és gyorsan elkészíthető olasz finomságot hoztam ma Nektek, tagliatellét gorgonzolás-diós mártással leöntve, körtével és ropogós csirkével tálalva. Könnyed, krémes és nagyon ízletes étel, amivel pillanatok alatt Olaszországban érezhetitek magatokat.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tagliatelle gorgonzolás-diós mártással
Hozzávalók
- 3 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- 2 ek vaj
- 130 g dió
- só, bors ízlés szerint
- 200 g gorgonzola
- 400 g tagliatelle
- 25 dkg csirkecomb filé
- szerecsendió
- 400 ml habtejszín
- 1 körte (nagyobb)
Elkészítés
1. A csirkemell filét alaposan mossuk át, majd szárítsuk meg. Vágjuk 1x1 cm-es kockákra és felhevített serpenyőben, kevés zsiradékon, magas hőn pirítsuk meg minden oldalát.
2. Egy serpenyőben hevítsük fel együtt a vajat és az olajat, majd pirítsuk meg benne a felaprított diót, a csíkokra vágott körtét és az összevágott fokhagymát.
3. Öntsük bele a tejszínt és főzzük össze. Ízesítsük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval.
4. Tegyük a serpenyőbe a sós vízben megfőzött tagliatellét és jól forgassuk össze a mártással.
5. Tálalás előtt szórjuk bele a kis kockákra vágott gorgonzolát. Hagyjuk, hogy megolvadjon, majd tálaljuk.