Ínyenceknek: lazac steak vajon pirított uborkával, kapros-tormás tejszínnel

Nagyon szeretem a halas ételeket, a kedvenc alapanyagaim egyike a lazac, hiszen könnyű elkészíteni és sokféleképpen variálható. Mindemellett telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nemrégiben steak formájában sütöttem meg és vajon pirított uborkával, kapros-tormás tejszínnel tálaltam. Mennyei ízkavalkád.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Lazac steak vajon pirított uborkával, kapros-tormás tejszínnel

Hozzávalók

  • 1 csokor kapor
  • 3 salátauborka
  • 2 db lazac steak, bőrrel együtt
  • 1 szál torma
  • 1 citrom
  • 100 g vaj
  • só, fehér bors
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 100 g créme fraiche
  • 100 ml habtejszín
  • 5 szem kis, lila burgonya

Elkészítés

1. A megmosott kapor leveleit tépkedjük le és tegyük félre. A meghámozott uborkát hosszában vágjuk félbe és a magokat kiskanállal vájjuk ki, majd ferdén vágjuk föl 1 cm-es szeletekre.

2. A lazacot tisztítsuk meg, majd törölgessük meg papírtörlővel.

3. Olvasszunk meg 20 g vajat egy széles serpenyőben. Tegyük bele az uborkaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd rövid ideig lepirítjuk (max 1 percig). Vegyük ki a serpenyőből, majd öntsük a serpenyőbe az alaplevet. Pároljuk, amíg az alaplé fele elfő.

4. Adjuk hozzá a creme fraiche-t és 1 percig lassú tűzön főzzük.

5. Az apróra vágott kaprot és a frissen reszelt tormát keverjük össze a habbá vert tejszínnel, majd főzzük meg héjában a burgonyát és ha megpuhult, vágjuk ketté és töltsük meg a tormás tejszínnel.

6. A maradék vajat olvasszuk meg teflonserpenyőben. A pácolt halat enyhén sózzuk meg és tegyük a serpenyőbe. Mindkét oldalát süssük lassú tűzön 3-3 percig. Időközben locsolgassuk az olvadt vajjal.

Palacsinta orosz módra, rizs karfiolból? Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!