Recept

Csirkével töltött burgonya hajó: egyedi külső, hagyományos ízek

A következő receptem édesburgonya hajó, amit színes ropogós zöldségekkel és sült-sajtos csirkével töltöttem meg.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Csirkével és zöldségekkel töltött édesburgonya hajó házi majonézzel

A következő receptemben a gasztronómia izgalmasabb vizeire evezek, mégpedig egy édesburgonya hajóval, amit színes ropogós zöldségekkel és sült sajtos csirkével töltöttem meg. Azoknak ajánlom, akik bátran vallják a konyhában is, hogy egy étel lehet egyszerű, de nagyszerű. Többek között ezért is kedves számomra... Na meg, mert tudom mennyire isteni a végeredmény.

Hozzávalók

  • 2 db nagyobb édesburgonya (vagy 4 kisebb)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • fél vöröshagyma
  • 1 db csirkemell filé
  • 2 marék mozzarella sajt

Csirke fűszerei

  • 2 tk chili por
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 2-3 ek olíva olaj

Majonéz

  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • 1 tk dijon mustár
  • só, bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.

2. Süssük elő az édesburgonyákat (20 perc).

3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük bele az édesburgonyákat és szúrjuk meg a tetejüket villával 2-3 helyen. Helyezzük mellé a tepsiben, a julienne-re vágott paprikákat és a hagymát.

4. Keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal, majd öntsünk a pácból a paprikákra és a hagymára.

5. A zöldség mixre tegyük rá a keresztbe vágott csirkemelleket. Locsoljuk meg olívaolajjal a húst is és fűszerezzük be mindkét oldalát a maradék fűszerkeverékkel.

6. Süssük 20-25 percig, amíg a csirke 75 C fokos nem lesz. Hagyjuk hűlni egy pár percig.

7. Egy villa segítségével szedjük kis darabokra a csirkemellet és keverjük össze a zöldség mixszel. Töltsük meg az óvatosan felül megvágott édesburgonyákat a zöldségekkel és a hússal. Szórjunk rá mozzarella sajtot.

8. Süssük 5 percig, amíg a sajt megolvad.

9. Közben készítsük el a majonézt. A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük. Egy habverő segítségével hozzákeverjük a sót, borsot és a mustárt. Lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a citromlevet is.

10. Tálaláskor a töltött édesburgonya tetejére csurgatjuk a majonézt és friss snidlinget vágunk rá.

Tipp: ha van lehetőség, a pácolt csirkemellet 3-4 órára, de akár egy éjszakára is tegyük be a hűtőbe, letakarva.

Palacsinta orosz módra, rizs karfiolból? Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Egészség
A szív egyik legfontosabb szervünk, mely munkájával biztosítja a vérkeringést, valamint a véráramláshoz szükséges vérnyomást is. Ki ne akarná, hogy szíve hosszú évtizedekig egészséges maradjon?
Sztárok
Az utóbbi időben felröppent a hír, miszerint ismét egymásra talált Tápai Szabina és Kucsera Gábor, akik hosszú éveken át az ország egyik legnépszerűbb sztárpárját alkották. A két celebritás most...