Rumos körteleves
Ha nincs ötleted, mit rakj ma a vendégek elé, mutatunk egy tuti befutót.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Rumos körteleves
Hozzávalók:
- 6 db Körte
- 2 db Narancs
- 1 db Citrom
- 2 egész Fahéj
- 4-5 db Szegfűszeg
- 4 cl Rum
- 3 ek Nádcukor
- 1 mk Só
- 1 l Víz
Elkészítés:
- A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockára vágjuk.
- Kisebb fazékban karamellizálni kezdjük a cukrot, majd hozzátesszük a felkockázott körtét. Jól átforgatjuk sózzuk, fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel, ezután rácsavarjuk a citrusok levét és a rumot majd felöntjük vízzel.
- Addig főzzük, amíg a körte megpuhul.
- A fahéjat, és a szegfűszeget kivesszük, botmixerrel átkeverjük.