Rumos körteleves

Ha nincs ötleted, mit rakj ma a vendégek elé, mutatunk egy tuti befutót.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Rumos körteleves
Hozzávalók:
- 6 db Körte
- 2 db Narancs
- 1 db Citrom
- 2 egész Fahéj
- 4-5 db Szegfűszeg
- 4 cl Rum
- 3 ek Nádcukor
- 1 mk Só
- 1 l Víz
Elkészítés:
- A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockára vágjuk.
- Kisebb fazékban karamellizálni kezdjük a cukrot, majd hozzátesszük a felkockázott körtét. Jól átforgatjuk sózzuk, fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel, ezután rácsavarjuk a citrusok levét és a rumot majd felöntjük vízzel.
- Addig főzzük, amíg a körte megpuhul.
- A fahéjat, és a szegfűszeget kivesszük, botmixerrel átkeverjük.




























