Sonkás-mozzarellás karácsonyfa bucik

Mártogatóssal az igazi.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Sonkás-mozzarellával töltött buci
Hozzávalók:
Karácsonyfa bucik:
- 40 dkg Finomliszt
- 20 dkg Rétesliszt
- 25 g Élesztő
- 3 dl Tej
- 2 ek Joghurt
- 3 ek Olaj
- 2 db Tojás
- 1 ek Cukor
- 3 csomag Mozzarella
- 1 csomag Sült pulykamell sonka
- 26 db Koktélparadicsom
Paradicsom salsa:
- 20 dkg Hámozott paradicsom
- 6 db Koktélparadicsom
- 1 fej Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 ek Édes chiliszósz
- 2 ek Olívaolaj
- 1 tk Cukor
- 1 csipet Fahéj
- 1 csipet Őrölt koriandermag
- 1 tk Oregánó
Elkészítés:
Bucik:
- A tej felét meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 5-10 perc alatt felfuttatjuk.
- A dagasztó tálba beleszitáljuk a két fajta lisztet, a sót és elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a maradék tejet.
- Mehet bele a felfuttatott élesztős tej és egy tojás is. Jól dagasszuk össze.
- Kivesszük a tálból, összegömbölyítjük, majd visszatesszük a tálba, és a tetejét átkenjük vékonyan olajjal. Ezután letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
- Ha megkelt a tésztánk lisztezett felületre tesszük, nyújtjuk 1,5-2 cm vastagra és 26 egyenlő részre vágjuk.
- Mindegyik közepébe teszünk egy kis sonka és mozzarellát, majd kis bucikat formálunk belőle.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a kis labdákat, úgy, hogy karácsonyfa alakzatot vegyenek fel.
- Egy tojást kettéválasztunk és kétszer átkenjük vele a bucikat.
- 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
Paradicsom salsa:
Egy aprítóba tesszük a hozzávalókat úgy, hogy először a nedves, majd száraz hozzávalókat öntjük a tálkába. Összeturmixoljuk és a bucik mellé tálaljuk.