Sonkás-mozzarellás karácsonyfa bucik
Mártogatóssal az igazi.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Sonkás-mozzarellával töltött buci
Hozzávalók:
Karácsonyfa bucik:
- 40 dkg Finomliszt
- 20 dkg Rétesliszt
- 25 g Élesztő
- 3 dl Tej
- 2 ek Joghurt
- 3 ek Olaj
- 2 db Tojás
- 1 ek Cukor
- 3 csomag Mozzarella
- 1 csomag Sült pulykamell sonka
- 26 db Koktélparadicsom
Paradicsom salsa:
- 20 dkg Hámozott paradicsom
- 6 db Koktélparadicsom
- 1 fej Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 ek Édes chiliszósz
- 2 ek Olívaolaj
- 1 tk Cukor
- 1 csipet Fahéj
- 1 csipet Őrölt koriandermag
- 1 tk Oregánó
Elkészítés:
Bucik:
- A tej felét meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 5-10 perc alatt felfuttatjuk.
- A dagasztó tálba beleszitáljuk a két fajta lisztet, a sót és elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a maradék tejet.
- Mehet bele a felfuttatott élesztős tej és egy tojás is. Jól dagasszuk össze.
- Kivesszük a tálból, összegömbölyítjük, majd visszatesszük a tálba, és a tetejét átkenjük vékonyan olajjal. Ezután letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
- Ha megkelt a tésztánk lisztezett felületre tesszük, nyújtjuk 1,5-2 cm vastagra és 26 egyenlő részre vágjuk.
- Mindegyik közepébe teszünk egy kis sonka és mozzarellát, majd kis bucikat formálunk belőle.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a kis labdákat, úgy, hogy karácsonyfa alakzatot vegyenek fel.
- Egy tojást kettéválasztunk és kétszer átkenjük vele a bucikat.
- 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
Paradicsom salsa:
Egy aprítóba tesszük a hozzávalókat úgy, hogy először a nedves, majd száraz hozzávalókat öntjük a tálkába. Összeturmixoljuk és a bucik mellé tálaljuk.