Gulyásleves

Egy igazi magyaros étel hétvégére.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Gulyásleves
Hozzávalók:
- 50 dkg marhalábszár
- 2 ek zsír
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 dl vörösbor
- 2 ek só
- 1 csipet bors
- 1 mokkáskanál köménymag
- 3 db babérlevél
- 1 ek piros paprika
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kisebb zeller gumója és zöldje
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db burgonya
- 1 db fél kg-os cipó
Elkészítés:
- Zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a piros paprikát, a köményt, a borsot
- Hozzáadjuk a felkockázott marhalábszárat, sózzuk és kicsit átforgatjuk és felöntjük a vörösborral és egy kevés vízzel, ha szükséges.
- 1,5 óra alatt puhára főzzük.
- A zöldségeket apróra vágjuk, a répákat felszeleteljük a többit kockára, és hozzáadjuk a pörkölthöz majd felöntjük vízzel.
- 1 óra alatt készre főzzük.
- Az elkészült levest friss cipókenyérben tálaljuk.





























