Gulyásleves

Egy igazi magyaros étel hétvégére.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhalábszár
  • 2 ek zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek piros paprika
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zeller gumója és zöldje
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db burgonya
  • 1 db fél kg-os cipó

Elkészítés:

  1. Zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a piros paprikát, a köményt, a borsot
  2. Hozzáadjuk a felkockázott marhalábszárat, sózzuk és kicsit átforgatjuk és felöntjük a vörösborral és egy kevés vízzel, ha szükséges.
  3. 1,5 óra alatt puhára főzzük.
  4. A zöldségeket apróra vágjuk, a répákat felszeleteljük a többit kockára, és hozzáadjuk a pörkölthöz majd felöntjük vízzel.
  5. 1 óra alatt készre főzzük.
  6. Az elkészült levest friss cipókenyérben tálaljuk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2