Csupa gyümölcsös fagylalt: egy igazi nyári nyalánkság házilag

Nem csak a gyerekek, de az egész család imádni fogja ezt az igazán látványos nyári hűsítőt.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Csupa gyümölcsös fagylalt

Hozzávalók:

Fagyi:

  • 300 g dinnye mag nélkül
  • 1 doboz áfonya
  • 5 db kiwi
  • 3 ek méz

Egyéni hozzávalók:

  • jégkrém készítő forma
  • pálcikák

Elkészítés:

  1. Kimagozzuk a dinnyét és egy aprítógépbe helyezzük a mézzel.
  2. Töltsük fel a jégkrém tároló formákat az így kapott folyadékkal, 1 cm-rel a tetejénél lejjebb és helyezzük 30-40 percre fagyasztóba.
  3. Amikor már kásásabb a dinnyelé, - de még nem fagyott meg teljesen - akkor keverjünk minden egyes jégkrém formához 8-10 szem áfonyát. Figyeljünk, hogy minden szinten legyenek a fagyiformában, hogy úgy látszódjanak az áfonya szemek, mintha a dinnye magjai lennének. Tegyük vissza a mélyhűtőbe még 1 órára.
  4. Ha teljesen megfagyott, akkor ráöntjük a meghagyott 1 cm-es területre az összeturmixolt kiwit, majd beleszúrjuk a pálcikákat és így visszatesszük a mélyhűtőbe.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2