Fokhagymás garnéla avokádóval

Ha szereted a különleges fogásokat, ezt a receptet nem csak egyszer fogod elkészíteni!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Fokhagymás garnéla avokádóval
Hozzávalók:
- 12 db tisztított garnéla
- 2 db kígyóuborka
- 2 db avokádó
- 4 db fokhagyma
- 1 db citrom
- 1 ek. vaj
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- A garnélát és az uborkát megmossuk, majd szárazra töröljük.
- 3 db fokhagymát apróra vágunk és összeforgatjuk a garnélával.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és pár perc alatt pirosra sütjük benne a rákokat.
- Ezután az avokádót megtisztítjuk és kiszedjük a „húsát”, majd egy alsókéses aprítóban egy darab fokhagymával, az olívaolajjal, pár csepp citromlével krémesre pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk.
- Az uborkát 12 egyenlő részre vágjuk és kissé kikaparjuk a belsejét.
- Belekanalazzuk az avokádó krémet és mindegyik tetejére helyezünk egy fokhagymás rákot.
Tipp: Kínáljunk hozzá pirítóst, vagy lepénykenyeret.






























