Lifestyle

Sose öntsd a lefolyóba a tészta főzővizét, inkább fagyaszd le! Ledöbbensz, mire képes ez a titkos összetevő

Elsőre biztosan meglepően hangzik az a konyhai praktika, miszerint érdemes lefagyasztani azt a vizet, melyben kifőztük a tésztát – pedig valóban megéri így tenni, ugyanis fantasztikus összetevő lehet belőle.

Vétek kidobni

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a tésztafőzés alapvetően nem bonyolult feladat, melyhez csak néhány egyszerű lépés szükséges. Először is, megfelelő mennyiségű vizet forralunk fel egy lábosban, majd hozzáadjuk a sót, valamint az olívaolajat ízlés szerint. Amikor a víz felforrt, beletesszük a tésztát, és a csomagoláson található útmutató alapján addig főzzük gyakori keverés mellett, amíg el nem éri a kívánt állagot – végül leszűrjük, és kedvenc mártásunkkal vagy öntetünkkel tálaljuk a fogást. Sokan ezen a ponton elkövetik azt a hibát, hogy egyből megszabadulnak a víztől, melyben elkészült a tészta, pedig érdemes inkább lefagyasztani. És hogy miért? Galériánkban eláruljuk!

A tésztából főzés során felszabaduló keményítővel dúsított víz természetes sűrítőanyag, amely óriási segítségünkre lehet a konyhában, ugyanis nemcsak időt spórolhatunk vele, de kész ételeink minőségén is javíthatunk.
Kattints a további képekért!

A tészta mindig jó választás, ha nem szeretnénk órákig a konyhában robotolni, hiszen elkészítése nem nagy ördöngösség. Ám ha az a célunk, hogy minél különlegesebb ízélményben legyen részünk, érdemes kipróbálni egy kevésbé ismert trükköt!

Leadfotó: 123rf

Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Bár köztudottan rossz viszonyt ápolnak a brit királyi családdal, ekkora pofonra talán még Harryék sem számítottak.
Lifestyle
Nem vagy benne biztos, milyen zöldségekre és gyümölcsökre érdemes hangsúlyt helyezned májusban? Akkor olvass tovább, mutatjuk, mi kerüljön feltétlenül a kosaradba ebben a hónapban.
Home&Design
A trendek jönnek-mennek, de néhány stílus tényleg örök, így ha hosszú távra tervezel, mindenképp ezek közül válassz!