Egészséges nassolnivaló: Sós-magvas rudak estére

Egyik nap eszembe jutott a nagymamám sajtos stanglija, amit kiskoromban annyira szerettem. Gondoltam megalkotok egy egészségesebb változatot, ami remekül sikerült! Próbáljátok ki Ti is!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sós-magvas rudak
Hozzávalók:
- 25dkg túró
- 1tk só
- 1ek tejföl
- 30dkg tönkölybúza liszt
- 20dkg kókuszzsír
- 10dkg reszelt sajt
Díszítés:
- Pirospaprikával és sóval összekevert reszelt sajt
- mák
- szezámmag
- Fekete szezámmag
- lenmag
Elkészítés:
Begyúrjuk a hozzávalókat és 1cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük és 2 óra hosszat pihentetjük. A hűtőből kivéve, egy elkevert egész tojással megkenjük a tetejét, tetszőleges csíkokra vágjuk és saját ízlésünknek megfelelően magvakkal vagy ízesített reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokon körülbelül 20 pe
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sós-magvas rudak
Hozzávalók:
- 25dkg túró
- 1tk só
- 1ek tejföl
- 30dkg tönkölybúza liszt
- 20dkg kókuszzsír
- 10dkg reszelt sajt
Díszítés:
- Pirospaprikával és sóval összekevert reszelt sajt
- mák
- szezámmag
- Fekete szezámmag
- lenmag
Elkészítés:
Begyúrjuk a hozzávalókat és 1cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük és 2 óra hosszat pihentetjük. A hűtőből kivéve, egy elkevert egész tojással megkenjük a tetejét, tetszőleges csíkokra vágjuk és saját ízlésünknek megfelelően magvakkal vagy ízesített reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük.


























