Recept

Színes karácsonyi sütinyalóka: Kevesebb cukor, még több élvezet

A cake pop nem más, mint egy nyalókának álcázott sütemény. Szinte bármilyen tortából elkészíthető, a receptek száma végtelen. Én egy megreformált változatot hoztam Nektek, ami csupa-csupa egészséges hozzávalóból készül és szuper kelléke lehet az ünnepi díszítésnek. Nálunk mindig pillanatok alatt elfogy, de amint van időm újra és újra meglepem vele a családot. Egyszerűen megunhatatlan finomság!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Cake pop: az ünnepi asztal dísze

Hozzávalók

  • 17 dkg eritrit vagy cukor
  • 2 db tojás
  • 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dkg mandulaliszt
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1/3 tk. őrölt kardamom
  • ¼ tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 15-17 dkg krémsajt
  • 1 csipet só
  • 120 g étcsokoládé
  • 120 g fehércsokoládé
  • cukorgyöngyök (ízlés szerint)
  • 12 db pálcika vagy nyárs

Lépésről-lépésre

Cake pop:

1. Egy tálban két tojást az eritrittel habosra keverünk. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a teljes kiőrlésű lisztet, a mandulalisztet, amit fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel és egy csipet sóval fűszerezünk, és hozzáadjuk a szódabikarbónát is. Ezt a keveréket hozzáadjuk az eritrittel kikevert tojáshoz, és csomómentesre dolgozzuk.

2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Ezután 12 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk, hogy megszikkadjon a kész tészta.( Ha nincs 12 óránk, akkor 1-2 óra is elegendő.)

3.Majd összemorzsoljuk és a krémsajtot hozzáadva kis golyókat formázunk belőle, végül a hűtőbe tesszük dermedni. A fehércsokit és az étcsokit egy tálban gőz felett megolvasztjuk.

A nyársak vagy pálcikák végét először csokiba mártjuk, majd rászúrjuk a végére a sütigolyókat, és megforgatjuk a fehér vagy barna csokimázban. Ezüst, arany és piros cukorgyöngyökkel díszítjük. Pohárba, vagy oázisba állítva hagyjuk őket megdermedni a hűtőben.

Te is imádod az ehhez hasonló, különleges finomságokat? Még több receptért kattints a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Geena Davis számos sikeres filmben csillogtatta meg tehetségét az elmúlt évtizedekben, az utóbbi esztendőkben azonban már inkább a médiafigyelemtől távol éli a mindennapjait.
Lifestyle
A hideg hónapokban egy apróság is rengeteget számíthat a biztonságos közlekedésben — van is egy egyszerű, olcsó megoldás, ami segíthet, hogy télen ne induljon rosszul a napod.
Lifestyle
Egyre több hazai település vezetése határoz úgy, hogy karácsony előtt komolyabb pénzbeli támogatást nyújt lakosainak.
Utazás
Hétfőn 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti partvidékét: legalább 30 személy sérült meg, a helyi hatóságok pedig több mint százezer lakost szólítottak fel arra, hogy hagyja el...
Christmas
Belegondolni is bizarr, de a mai tizenéveseknek már nem is lehetnek személyes emlékeik a fehér karácsonyról. Vajon eljön még az idő, amikor december utolsó fehében vastag hótakaró borítja majd...
Christmas
A kisgyerekes családok karácsonyfaválasztása külön odafigyelést igényel. Vannak fajták, amelyek sokkal biztonságosabbak, tartósabbak és kevésbé szúrnak – mások viszont kifejezetten kerülendők, ha...