Jobb, mint a sült krumpli! Parmezános répacsíkok a sütőből

Sült krumpli, krumplipüré, rizs... Felejtsd el a klasszikus köreteket és készíts valami sokkal különlegesebbet, no és nem mellesleg egészségesebbet! A parmezános sült sárgarépa garantáltan ízleni fog.

Hozzávalók

  • 8-10 sárgarépa
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 2 tk zúzott fokhagyma
  • 4 ek parmezán
  • 1 tk apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a meghámozott sárgarépákat. Az olvasztott vajhoz keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, majd csorgassuk rá a sárgarépákra. 200 fokra előmelegített sütőben süssük negyed óráig, majd kissé forgassuk át a répákat és szórjuk rá a reszelt sajtot. Így süssük még 10 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk a tetejére petrezselymet és máris tálalhatjuk.

Fotó: tasteofhome.com

Oldalak

Sztárok
Anno Marics Peti csak álmodozott a hírnévről, és abban sem volt biztos, hogy a Valmar be fog futni zenekarként. Visszaemlékezett a régi időkre, amikor még buszjegyre is alig volt pénze.
Egészség
Egy új kutatás szerint már napi fél kanálnyi olívaolaj csökkentheti a demenciában való elhalálozás kockázatát, de ez még nem minden.
Lifestyle
Gyakran hirtelen jön a szerelem, és ilyenkor vak is tud lenni. Ennél a pontnál nehéz felismerni, hogy te kaptad az alárendelt szerepet a kapcsolatban.