Kókuszkosár erdei gyümölcsös fagylalttal - Gyors desszert, ha váratlanul beállít a vendégsereg

Bár már vége a nyárnak, én tüntetőleg készítettem még a múlt hétvégén egy joghurtos gyümölcsös fagylaltot a barátaimnak, akik spontán meglátogattak minket. Mivel a látogatás váratlanul ért, nem készültem semmivel, ezért abból sütöttem, ami itthon volt. Kókuszreszeléket találtam, mézet, meg joghurtot, ezenkívül pár szem fagyasztott bogyós gyümölcsöt a mélyhűtőben. Ebből született meg a kókuszkosár és a töltelék. A karamell ostyát, már a barátaim kérésére, dekorációnak a tetejére tűztem. Remélem, elnyeri a tetszéseteket! :-)
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Kókuszkosár joghurtos erdei gyümölcs fagylalttal és karamell ostyával
Mennyiség: 6 db muffin forma
Hozzávalók:
- 100 gramm kókuszreszelék (hosszabb szemű)
- 3 db tojásfehérje
- 1 ek. tönkölybúza
- 1 ek. méz
- csipet só
- vaj, muffin forma kikenéséhez
- 2 ek. méz
- 120 gramm bogyós gyümölcs
- 350 gramm natúr joghurt
- 100 gramm olvasztott barna cukor
Kókuszkosár elkészítése:
A kókuszkosár készítéshez a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A kókuszreszeléket keverjük össze a tönkölybúzával, a mézzel és sóval, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét a masszába.
Az előre kivajazott muffin formákat kibéleljük a masszával. 175 fokon 20 percig sütjük.
Egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot, mézzel és a bogyós gyümölcsökkel a ”fagylalt készítéshez.” Tegyük a fagyasztóba 1 órára.
Végül a karamell ostyához a cukrot megolvasztjuk közepes hőfokon. Közben nem kevergetjük, mert a cukor visszakristályosodik. Inkább lassan dolgozzunk, mert ha hamar elolvasztjuk a cukrot, akkor nagyon hamar megég. Egy sütőpapírt megolajozunk, majd arra, nonfiguratív alakzatban csurgatjuk a karamellt, amikor már az olvasztás után elkezd lehűlni.





























