Padlizsántekercs csirkemell csíkokkal - Recept

A padlizsán egyik fantasztikus tulajdonsága, hogy magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma, így érdemes belőle jó sokat enni.

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 20 dkg csirkemell
  • 2 paradicsom
  • fokhagyma
  • majonéz
  • só, bors
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

Szeleteljük fel vékonyan a padlizsánt, sózzuk meg, majd liszttel jól szórjuk meg. Hevítsük fel az olajat és a padlizsánszelet mindkét oldalát süssük pirosra az olajban. A csirkemellet vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk, végül süssük meg. Ezután kenjünk meg egy szelet padlizsánt fokhagymás majonézzel, tegyünk rá egy szelet paradicsomot, egy csík csirkemellet, tekerjük fel és tűzzük meg. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Ezt is ajánljuk: Oregánós padlizsánsaláta csirkemellel

Oldalak

Lifestyle
2010-ben még 28 ezernél is kevesebb 65 éven felüli magyar állampolgár dolgozott, 2023-ban viszont már a 115 ezret közelítette a munkavállalók száma a vizsgált korosztályban, számuk tehát több mint 10...
Lifestyle
Azt hittem, szeretem magam, és kiderült, hogy nem. Pedig ez a záró pont. Elmesélem, hogy jöttem rá. Kellett hozzá egy elveszített mobiltelefon.
Sztárok
Nagy nap a mai Katalin hercegné és Vilmos herceg számára: a házaspár pontosan 13 esztendővel ezelőtt kelt egybe, a jeles évforduló körül azonban szinte sosincs nagy felhajtás – ennek pedig megvan az...