Krumplis tészta

A krumplis tészta egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető étel. Ha sürget minket az idő, de mégis valami laktatót szeretnénk készíteni, akkor jusson eszünkbe ez a recept.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    500g apróra vágott krumpli
  • 500g tészta (nagy fodros kocka)
  • 3db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy kanál só
  • 2 kk. ételízesítő
  • 1 kk. bors
  • 2 tk. piros paprika

Elkészítés

Először aprítsuk fel a hagymákat, majd pároljuk üvegesre. Az olajnak jól el kell lepnie az apróra vágott hagymákat. Amikor üveges a hagyma, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymákat, és egy-két pillanatig még hagyjuk a tűzön. Ezután vegyük le a tűzről, egy-két percig hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az ételízesítőt, a borsot, és a piros paprikát.
Amíg várjuk, hogy a hagyma üveges legyen, addig kezdjük el felkockázni a krumplit. Az apróra vágott krumplira engedjünk annyi vizet, hogy pont ellepje. Szórjunk rá sót, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ha kicsit habos a víz teteje, akkor azt szedjük le. Ha készen van, akkor öntsük le róla a vizet, és rázzuk jól össze, hogy picit megtörjön, majd lefedve rakjuk félre. Ezután főzzük meg a tésztát. Ha kész, akkor öntsük le róla a vizet. Ha mind a három hozzávaló készen van, akkor egy tálban vegyítsük össze őket.

Kóstold meg a sonkás krumpligolyókat is!

Oldalak

Lifestyle
A káros szenvedélyek nélküli élet, a testmozgás és a táplálkozás a hosszú élet titka. Bár ez utóbbival kapcsolatban most veszélyt kiáltanak szakértők.
Lifestyle
Kiélvezték a svájci Alpok hihetetlen adottságait, majd miután hazaértek a tengerentúlra, megjött a számla.
Lifestyle
A TWN.hu cikkéből derült ki: három csillagjegy szülöttjei jóval empatikusabbak, mint mások.