Nagymamánk isteni isler receptje

Köztudottan a nagymamák készítik a legfinomabb süteményeket, épp ezért most egy ilyen isler receptet kerestünk és találtunk is.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    140 g liszt
  • 140 g vaj
  • 70 g mandula
  • 70 g cukor
  • kevés citromlé
  • baracklekvár
  • csokis tortamáz

Elkészítés

A vajból, a cukorból, a mandulából, a lisztből és a citromléből készítsünk tésztát. Ha jól összegyúrtuk az alapanyagokat, akkor csomagoljuk fóliába és 30 percre tegyük be a hűtőbe. Eközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és egy 5 cm átmérőjű kerek formával szaggassuk ki, majd ezeket tegyük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kb. 10-20 percre tegyük be a sütőbe, majd hagyjuk kihűlni.
A csokis tortamázt melegítsük meg. A kerek lapocskák egyik felét kenjük meg baracklekvárral, majd tegyünk rá egy másik lapot. Ezután kenjük meg a csokimázzal. A többit ugyanígy kell elkészíteni.

Kóstold meg a mogyorókrémes csokis kekszet is!

Fotók: photoree.com

Oldalak