Egyszerű, de nagyszerű - Húsleves

Egy családi ebéd nem tökéletes, ha nincs húsleves. Próbáld ki ezt a receptet és mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1,5 kg karajcsont vagy 800 g csontos csirkemell
  • 20 dkg nyak, 20 dkg zúzza
  • 3 - 4 kanál ételízesítő
  • 3 - 5 db répa (hasábokra vágva)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zeller
  • 1 marék petrezselyem
  • só, egész bors
  • ha van: 1 db paprika, 1 db paradicsom

Elkészítés

A húst rakjuk bele egy edénybe, majd töltsük tele vízzel és nagy lángon forraljuk fel. Ha felforrt szedjük le a habot, halkítsunk a tűzön, hogy szépen lassan forrjon. A lehabozás után tegyük hozzá a többi hozzávalót. Hogy szebb legyen a színe, szórhatunk a tetejére ¼ kanál piros paprikát. Ekkor erősítsük fel a tűzet, hogy gyorsan beforrjon, majd ismét halkítsunk rajta. Innentől, csirkehúsnál forrástól számítva kb. 1 óráig, karajnál forrástól számítva kb. 1 óra 45 percig főzzük fedő nélkül lassan gyöngyözve.

A végén kóstoljuk meg. Ha jó, akkor főzzünk ki cérnametéltet, és már készen is van.

Kóstold meg a kínai konyha sztárját: szezámmagos csirke!

Fotók: gasztrotrend.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!