Egyszerű, de nagyszerű - Húsleves

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
1,5 kg karajcsont vagy 800 g csontos csirkemell
  • 20 dkg nyak, 20 dkg zúzza
  • 3 - 4 kanál ételízesítő
  • 3 - 5 db répa (hasábokra vágva)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zeller
  • 1 marék petrezselyem
  • só, egész bors
  • ha van: 1 db paprika, 1 db paradicsom
  • Elkészítés

    A húst rakjuk bele egy edénybe, majd töltsük tele vízzel és nagy lángon forraljuk fel. Ha felforrt szedjük le a habot, halkítsunk a tűzön, hogy szépen lassan forrjon. A lehabozás után tegyük hozzá a többi hozzávalót. Hogy szebb legyen a színe, szórhatunk a tetejére ¼ kanál piros paprikát. Ekkor erősítsük fel a tűzet, hogy gyorsan beforrjon, majd ismét halkítsunk rajta. Innentől, csirkehúsnál forrástól számítva kb. 1 óráig, karajnál forrástól számítva kb. 1 óra 45 percig főzzük fedő nélkül lassan gyöngyözve.

    A végén kóstoljuk meg. Ha jó, akkor főzzünk ki cérnametéltet, és már készen is van.

    Kóstold meg a kínai konyha sztárját: szezámmagos csirke!

    Fotók: gasztrotrend.hu

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!