A kínai konyha sztárja - Szezámmagos csirke

A kínai konyha egyik legfinomabb étele a szezámmagos csirke, ezzel sokan így vagyunk. Biztos gondolkoztunk már azon, hogyan kerül a hús köré a nagyszerű ropogós édes és egyben csípős máz. Íme, a titok.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!

    1 db csirkemell filé

  • 2 dl tej
  • 4 csapott ek liszt
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 300 ml ketchup
  • 3 ek méz
  • ízlés szerint chili
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés

A csirkekockákat sós vízben megfőzzük. Majd sűrű palacsinta tésztát készítünk a lisztből, tojásból és tejből. Belemártjuk a megfőtt húsokat és a forró olajban kisütjük. Egy tálba összekeverjük a ketchupot a mézzel és hozzáadjuk a szezámmagot és a tetszőleges mennyiségű chilit. Ebbe a mézes keverékbe mártjuk a forró már palacsintabundába sült húsokat. Hidegen és melegen is finom.

Fotók: kockasterito.blog.hu; lh5.ggpht.com

Oldalak

Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...
Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!