Így kezdj neki az edzésnek!

A tavasz tökéletes alkalom arra, hogy elkezdjünk formába hozni magunkat a melegebb hónapokra. Czanik Balázs, a fitneszguru néhány hasznos tanáccsal látott el minket, hogyan kezdjünk bele az edzésbe.

A fokozatosság
„Aki eddig nem sportolt, vagy újrakezdő edzés terén, az fokozatosan kezdjen neki, és ne az legyen a célja, hogy minél több gyakorlatot elvégezzen. Érdemes elmenni egy általános állapotfelmérésre, majd célszerű az első pár napban személyi edzőt fogadni, aki tud nekünk segíteni. Ez azért is fontos, mert nagy kárt lehet azzal okozni, ha valaki nem jól végzi a gyakorlatokat.
– avat be minket Balázs.

„Első körben heti 2-3 edzéssel érdemes kezdeni, amely közel egy-másfél órás. Fontos szempont, hogy ne nagy hévvel kezdjünk neki, ebben is segíthet az edzővel való konzultáció, hiszen nem mindegy, hogy valaki sportmúlttal rendelkezik-e vagy sem, túlsúlyos-e, mennyi idős – ezek mind fontos paraméterek, melyek befolyásolják azt, hogy milyen edzés való nekünk.” – árulta el a fitneszguru.


A testtömeg növekedése

Sokaknak problémát okoz, hogy az első edzéssel töltött hónap után nemhogy csökkent volna testtömegünk, hanem éppen ellenkezőleg: nagyobb lett. Balázs megnyugtató válasszal rukkolt elő ezzel kapcsolatban: „Amikor az emberek elkezdenek edzeni, azt szokták tapasztalni, hogy az adott terület nagyobb lesz, nő a testtömeg. Ilyenkor nem kell megijedni, hiszen ez csak azért van, mert az izom kap egy terhelést, bedurran, és ezáltal vastagodik, de ez csak egy folyamat, utána el fog tűnni.”

 

Oldalak

Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...
Lifestyle
A mosás legtöbbünknek nem kifejezetten tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a mosókapszulák viszont jelentősen egyszerűbbé teszik a dolgunkat. Mielőtt viszont mosókapszulákat vásárolnál, érdemes...