Femcafe katt! blog

Kérlek, engedd meg, hogy elmeséljem a hétvégém történetét.

Közel egy éve felkértek, hogy legyek egy játék hangja. Egy olyan játéknak, ami mondókákat és dalokat ont magából, ha kell, ha nem. Én meg örömmel belevágtam, de akkor még nem tudtam, mit vállalok.

Mit is akarok mondani... Hogyan is kell nekifogni egy ilyennek? Nem igazán tudom. Igaz, már voltam hasonló helyzetben, de akkor valahogy könnyebb volt. Egyszerűbb. Vagy csak az idő szépíti meg? Nem tudom. Egy dolog biztos. Én leszek ott. Nem egy álarc, nem egy szerep, nem egy imitált helyzet, hanem a valóság, én magam. Úgy hiszem, csak így érdemes csinálni. Ja, közönségtalálkozóra készülök.

Elképesztő, mennyi dolog történt velem az elmúlt pár hónapban. Polgári esküvő, gyermek születése, színházi bemutatók, keresztelő, templomi esküvő, lakás felújítás. Ezekről, mind oldalakat írhattam volna. Nem tettem. Nem pusztán lustaság, bár az is közrejátszott, sokkal inkább az elfoglaltságok mennyisége és minősége akadályozott abban, hogy írjak. Gondolok itt arra, hogy mivel nem megélhetésből kell írnom, szívesebben játszottam a kisfiammal, minthogy laptopot ragadjak. Ma azonban lefekvés előtt ittam egy teát. Nem kellett volna. Egyszerűen nem tudok aludni.

Valami ütős pár mondat kéne ide, hogy biztosra vegyem, elolvasod ezt a blogbejegyzést, de semmi jó nem jut az eszembe. Egy biztos. Valamit megértettem most magammal kapcsolatban, és egyszer azt tanultam, hogy a felismeréseinket szinte azonnal tovább kell adni, hátha másnak is segít. Ezért írok most. Hátha neked is segít!

Szeretek írni. Annak idején, amikor elkezdtem kiírni magamból a gondolataimat, nem is gondoltam, hogy idáig jutok. Hogy másokat is érdekel mi zajlik bennem, esetleg segíteni tudok azzal, hogy megosztom a problémáimat.

Hát, eljött az idő. Nem pont úgy, ahogy terveztem, vagy terveztük, de elérkezett. Azt hittem, hogy majd a legképtelenebb időpontban kell rohanni a kórházba, mondjuk éjjel, egy előadás vagy próba közben… Persze nem így történt. Az élet sokkal színesebb és ijesztőbb forgatókönyvet talált ki a kisfiam születésére.

Ez durva. A párom várandós, és most már igazán közel vagyunk. Fantasztikus időszak vár ránk. Mondhatjuk, hogy ez már a célegyenes. Fantasztikus időszak vár ránk. Elvileg egy hét és megszületik a kisfiam! Fantasztikus időszak... - ez nem úgy hangzik, mint egy reklámszöveg?

Oldalak