Lifestyle

Lehet, hogy egy hét múlva már apa leszek!

Ez durva. A párom várandós, és most már igazán közel vagyunk. Fantasztikus időszak vár ránk. Mondhatjuk, hogy ez már a célegyenes. Fantasztikus időszak vár ránk. Elvileg egy hét és megszületik a kisfiam! Fantasztikus időszak... - ez nem úgy hangzik, mint egy reklámszöveg?

Napi 24-ben ezekről beszélgetünk

Fantasztikus időszak - mondják azok, akik már túl vannak ezen. De közben valami mást is látsz a szemükben. Ez nem lehet annyira egyszerű, annyira magától értetődő, mint ahogy a képzeletünkben van. Szülés! Hahó?! Az nem fájdalommal jár? És az utána lévő dolgok? Ott, azon a részen a nőknek azért még elég sokáig... Szóval az egy kényes terület. És a császárról már ne is beszéljünk.

Lassan teljesen kiborulok az egész témától.

El sem tudom képzelni, hogy Juliska min megy keresztül, nem csak fizikailag, de lelkileg is! Csak azt tudom, amit én érzek. De már abban sem vagyok biztos.

Szóval az van, hogy mint egy becsületes apajelölt, igyekszem minden házi feladatot megcsinálni. Be van pakolva a kocsiba a táska, amivel bevonulunk majd a párommal, abban van minden olyan cucc, amire szüksége lesz a szülés közben. Ruha, tisztálkodó szerek, papucs - hadd ne soroljam. Össze van készítve a kis Lacika első pár ruhája, a hazautazós kezeslábas, a babahordozó, ilyesmik. A kabátomba tettem azokat a dolgokat, amik biztosan kelleni fognak nekem, mert igen, bent leszek a szülésnél. Pl. telefontöltő, kis kamera, amihez persze plusz aksi is van, és pénz a steril ruha automatához. Mert nem úgy van ám, hogy azt adnak! Neeeem. Azt kérlek meg tudod venni egy automatából a szülészet előtti folyosón.

De nem szép dolog, hogy itt cinizálok, nem fog problémát okozni 2500 forint, hogy ott lehessek az első gyermekem születésénél! Aztán a másodiknál, majd a harmadiknál, a negyediknél. Vagy ki tudja, hanyadiknál! :) De biztosra megyek. Nem csak papírpénzben, de apróban is van 2500 forint a zsebemben. Sose lehet tudni! :) Mivel ahhoz, hogy bent lehessek a szülés közben, be kell tartani a szabályokat, például nekem is be kell öltöznöm "steril" ruhába. A kórházaktól pedig valóban nem lehet elvárni, hogy saját költségükön biztosítsanak ilyet az apukáknak, hisz még wc papírra sincs pénzük, mert ezekben az időkben sokszor alapvető dolgokra nem jut pénz az állami intézményekben (de ebbe most ne is menjünk bele).

Egy szónak is száz a vége, egy automatából tudok vételezni megfelelő ruházatot, tehát kell a pénz.

Ja és könyvet olvasok arról, hogy mi vár majd a leendő apára, hogyan tudok segíteni a páromnak a terhesség és nem mellesleg a vajúdás alatt. Szülésfelkészítésekre is elmentünk, nagyon sok hasznos tanáccsal ellátták a sok megjelent párt. Tehát itt vagyok, itt tartok/tartunk, és napi 24-ben ezekről beszélgetünk.

Fotó: Pödör Mátyás

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!
Utazás
A többség ki akarja majd használni a húsvéti hosszú hétvégén kínálkozó jó időt, és biztosan útra fog kelni. Azonban van néhány dolog, amire figyelni kell a közlekedésben!