Jobb, mint a pogácsa: ezt a vendégváró finomságot készíti Cserháti Tamara karácsonykor – Videó

Folytatjuk a hangolódást az ünnepi videósorozatunkkal! Ezúttal Cserháti Tamara mutatja meg, hogyan varázsolja az asztalra az egyik kedvenc vendégváró finomságát, ami egyszerűen és gyorsan elkészül, mégis sokkal ínycsiklandozóbb, mint a hagyományos pogácsa.
Gyerekjáték elkészíteni
A karácsony igazi varázsát nemcsak az ajándékok és a szeretteinkkel töltött meghitt percek adják, hanem az ízek kavalkádja is, ami az ünnepi asztalt körülöleli. A nagy fogások, mint a szaftos töltött káposzta, a ropogósra sült kacsa, a fűszeres halászlé vagy a rántott pontypatkó mind-mind az ünnep elmaradhatatlan részei, de a desszertek – a mákos és diós bejgli, a mézeskalács, a hókifli, a házi gesztenyepüré – legalább ugyanilyen szerepet kapnak, hiszen nélkülük elképzelhetetlen a karácsony ízvilága. Ugyanakkor a nagy lakomák mellett a vendégváró finomságok is kiemelt helyet kapnak: a fűszeres kekszek, sajtos tallérok és mini szendvicsek nemcsak a fogadás pillanatait teszik különlegessé, hanem a családi beszélgetéseket, valamint a baráti koccintásokat is gazdagítják. Ehhez nyújt most remek inspirációt Cserháti Tamara, a 2012-es Miss World Hungary, aki jó ideje népszerű gasztro influenszerként nyűgözi le követőit zseniálisabbnál zseniálisabb receptekkel. Izraeli férjének köszönhetően ismerte meg a közel-keleti konyhát, mostanra pedig ő maga is ellenállhatatlan és különleges finomságok mestere lett. A karácsony apropóján most abba enged betekintést, melyik az egyik favorit vendégváró falatkája, amit pikk-pakk össze lehet dobni, a végeredmény mégis klasszisokkal jobb, mint egy tradicionális házi pogácsa.
A teljes folyamatot az alábbi videóban tudod megtekinteni:
Tamara a főzés során a Whirlpool beépíthető, öntisztító elektromos sütőjére bízta magát, amely a 6. Érzék Menü intelligens receptjeinek köszönhetően szinte teljesen leveszi a terhet a felhasználó válláról. A készülék 30 előre programozott receptet kínál, amelyek közül könnyedén lehet választani, miközben a sütő fejlett szenzorai automatikusan beállítják a sütés minden fontos paraméterét: a megfelelő hőmérsékletet, az ideális sütési időt, és folyamatosan figyelik az étel állapotát, hogy a végeredmény valóban tökéletes legyen.
A Hőlégbefúvás funkció egy korszerű konvekciós rendszerrel dolgozik, amely az előmelegített levegőt egyenletesen és folyamatosan keringeti a sütőtérben. Ennek köszönhetően az ételek nem száradnak ki, hanem szaftosak, lédúsak és egyenletesen átsültek maradnak. Az Airfry funkció pedig a hagyományos fritőz egészségesebb alternatíváját kínálja: a forró levegő áramlása révén az ételek olaj hozzáadása nélkül is ropogósra sülnek, miközben akár 50 százalékkal kevesebb zsiradékot tartalmaznak. A mellékelt, perforált AirFry tálca pedig tovább fokozza a végeredményt, garantálva a kívül ropogós, belül omlós falatokat.
Olívabogyóval töltött labdácskák - Recept
Egy olívabogyó, egy óra munka, és már készen is vannak a függőséget okozó olívabogyóval és sajttal töltött labdácskáink. Kívül ropogós, belül puha.
Mennyiség:
- 30-35 golyó
Hozzávalók:
- 350 gramm liszt
- 12 gramm sütőpor
- 1 teáskanál só
- 200 gramm puha vaj
- 200 gramm tejföl
- 100 gramm parmezán sajt (használhatsz más sajtot is)
Töltőanyag:
- 30-35 magozott olívabogyó
Díszítéshez:
- 1 felvert tojás, egy evőkanál vízzel hígítva
- Egy bőséges tányér szezámmag a forgatáshoz
Elkészítés:
- A sütőt 180 °-ra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, amíg egynemű és sima tésztát nem kapunk, majd fóliába csomagoljuk egy órára hűtőbe tesszük.
- Az olívabogyókat alaposan öblítsük le, szárítsuk meg és tegyük be a hűtőbe.
- Egy óra elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből és 30-35 kis golyóra osztjuk. A hüvelykujjunkat picit lisztezzük meg, amivel mélyedéseket képzünk a golyó közepébe, ahova olívabogyót helyezünk és oldalról befelé bezárogatjuk.
- Az golyókat a felvert tojásba mártjuk, majd beleforgatjuk a szezámos tányérba.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és 180 °-on 20-25 percig sütjük.
Leadfotó: Femcafe
































