Utazás

A szintetikus üzemanyagok kora hamarabb jöhet, mint gondolnánk

A szintetikus üzemanyagok alkalmazását szorgalmazza a Volkswagen leendő vezére.

A környezetszennyezés a fő érv

A Volkswagen-csoport leendő vezérigazgatója Oliver Blume ismét a szintetikus üzemanyagok alkalmazása mellett foglalt állást az Automobilwoche című lapnak kedden adott interjúban.

A lapban kifejtette, hogy a párizsi klímaegyezmény céljait nem lehet elérni pusztán az elektromos mobilitásra hagyatkozva. A szintetikus, más néven e-üzemanyagok az elektromobilitás ésszerű kiegészítői – mondta Blume, aki jelenleg a Porsche vezérigazgatói posztját tölti be a Volkswagen konszernnél.

Meggyőződése szerint az elkövetkező évtizedekben nem tűnnek el az utakról a belsőégésű motorral hajtott járművek, amelyek szintetikus üzemanyagokkal szintén hozzá tudnak majd járulni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Blume a szintetikus üzemanyagokkal kapcsolatban ellentétes álláspontot képvisel, mint elődje a Volkswagen élén, Herbert Diess, aki kategorikusan elutasította az e-üzemanyagokat állítólagos alacsony hatékonyságuk miatt, előállításuk magas villamosenergia-igényét bírálva.

Az e-üzemanyagok olyan szintetikus üzemanyagok a benzin- vagy dízelmotorok számára, amelyek a hagyományos üzemanyagokhoz képest kevesebb környezetre káros égésterméket bocsátanak ki. A szintetikus üzemanyagok ellenzői azzal érvelnek, hogy előállításuk rendkívül energiaigényes, ezért nagyon drágák és nem hatékonyak. (MTI)

Komoly befolyással lehet a turizmusra a döntésük.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...