Most lelepleződhetnek a gízai piramisok titkai, minden kutató erre a rejtélyre figyel

Eddig feltáratlan rész árulhat el még több titkot a gízai piramisokról. A tudósok nagyon izgatottak, hogy hová vezethet az L-alakú építmény.

A föld alatt egy új világ tárulhat elénk

Az ókori Egyiptom piramisai az emberi civilizáció legkiemelkedőbb építészeti és mérnöki teljesítményei közé tartoznak. Ezek a monumentális síremlékek az ókori egyiptomi fáraók halhatatlanság iránti vágyának és az égi világgal való kapcsolatuknak a szimbólumai voltak.

A piramisok építése Krisztus előtt 27-ik században kezdődött, és több mint 130 ilyen struktúra maradt fenn az utókor számára.

A legismertebb piramisok Gízában találhatók, ahol a Kheopsz, Khefren és Menkaure fáraók piramisai állnak. A galériánkban most megmutatjuk, hová vezethet a rejtélyes L-alakú építmény, amit a föld alatt találtak.

A piramisok építésének technikája sokáig rejtély volt, de a régészek felfedezték, hogy a nagy kőtömböket valószínűleg rámpák segítségével mozgatták. Egyes elméletek szerint a kőtömbök mozgatásához felvizezték a szán előtt a homokot, míg más teóriák szerint farudak segítségével görgették a köveket.
Kattints a további képekért!

Minek is oda az az egyiptomi piramis, ha lehet helyette sokkal jobb dolog.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Arra biztosan nem fogunk tudni tudományos bizonyítékot szállítani senkinek, hogy egy ékszeren lehet-e rontás, de hogy zálogba be lehet adni őket, az biztos.
Utazás
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a magyarországi fürdővizeket vizsgálta. Akadnak olyan strandok, amik kifogásolható minősítést kaptak.
Sztárok
Cindy Crawford neve az egész világon mindenki számára ismerős, ahogyan elbűvölő vonásait sem könnyű elfelejteni – mégis, az általa nemrég közzétett képeken egy pillanatra rá sem ismertünk.