Most lelepleződhetnek a gízai piramisok titkai, minden kutató erre a rejtélyre figyel

Eddig feltáratlan rész árulhat el még több titkot a gízai piramisokról. A tudósok nagyon izgatottak, hogy hová vezethet az L-alakú építmény.

A föld alatt egy új világ tárulhat elénk

Az ókori Egyiptom piramisai az emberi civilizáció legkiemelkedőbb építészeti és mérnöki teljesítményei közé tartoznak. Ezek a monumentális síremlékek az ókori egyiptomi fáraók halhatatlanság iránti vágyának és az égi világgal való kapcsolatuknak a szimbólumai voltak.

A piramisok építése Krisztus előtt 27-ik században kezdődött, és több mint 130 ilyen struktúra maradt fenn az utókor számára.

A legismertebb piramisok Gízában találhatók, ahol a Kheopsz, Khefren és Menkaure fáraók piramisai állnak. A galériánkban most megmutatjuk, hová vezethet a rejtélyes L-alakú építmény, amit a föld alatt találtak.

A piramisok építésének technikája sokáig rejtély volt, de a régészek felfedezték, hogy a nagy kőtömböket valószínűleg rámpák segítségével mozgatták. Egyes elméletek szerint a kőtömbök mozgatásához felvizezték a szán előtt a homokot, míg más teóriák szerint farudak segítségével görgették a köveket.
Kattints a további képekért!

Minek is oda az az egyiptomi piramis, ha lehet helyette sokkal jobb dolog.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Gwyneth Paltrow-nak még 2006-ben született fia a Coldplay frontemberétől Chris Martintól, akire döbbenetes hasonlít a hamarosan felnőtt korba lépő Moses.
Sztárok
A 2000-res évek elején vált igazán ismertté Jason Lee. Magyarok milliói izgulták végig a délutánokat, csakhogy sikerüljön Earl Hickeynek végre rendeznie a számláját a karmával. Viszont már jó ideje...
Home&Design
A fehér mindenhez megy...vagy mégsem? Megdőlni látszik az örök érvényű állítás.