Utazás

Így ver át a tested, amikor repülés közben eszel: Nem az étellel van a baj

Miért van más íze az ebédnek a felhők között, mint odalent? Lehet, hogy nem az étel hibája, ha nem nyerte el a tetszésed a fedélzeten.

Nem a szakács a hibás

A fedélzeti ételek hosszú ideje vegyes reakciókat váltanak ki az utazókból – és valljuk be, nem teljesen alaptalanul. Ha valaha utaztál repülővel, valószínűleg te is találkoztál már azzal a fakó, kissé gumis állagú tésztával vagy a nehezen beazonosítható húsos fogással, amit alufóliás tálkában tettek eléd. Még ha nem is a légitársaság menüjéből választottál, hanem saját nassolnivalóval készültél, valószínűleg azt is tapasztaltad, hogy 10 ezer méter magasan valahogy minden étel más.

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

De miért van ez így? Mi történik az ízérzékelésünkkel a levegőben? A válasz meglepő módon nem (csak) az ételek minőségében rejlik. A magasság, a kabinnyomás, a száraz levegő és még a zajszint is befolyásolja azt, hogyan érzékeljük az ízeket. Galériánkban utánajárunk, hogyan változik meg érzékszerveink működése a repülés során, és miért lesz még a legfinomabb falat is kevésbé élvezetes odafent.

Kattints a galériára!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...