Rendkívüli fizetéssel csábítják a magyarokat a szomszédos országba, szinte nyelvtudás sem kell a pozíciók betöltéséhez

Valószínűleg elég sok magyar fiatal fogja bevállalni, mivel idénymunkáról van szó, de annak is jó lehet, aki egy kis pénzt szeretne gyűjteni.

Sok helyen a szállást, és még az étkezést is biztosítják

Ausztria köszöni szépen a magyar munkaerőt, és lehetőség szerint ki is szokták csábítani a magyarokat. Az év eleji statisztikák szerint nagyjából 1 millió külföldi dolgozik a szomszédos országban, és közülük minden nyolcadik magyar.

Ráadásul átlépte a 100 ezer fős lélektani határt az Ausztriában élő magyarok száma. Hazánk állampolgárainak létszáma odakint egy év alatt közel 8 százalékkal emelkedett.

Persze sokan csak egy kis pénzt mennek ki gyűjteni. Megmutatjuk a galériánkban, hogy most milyen álláshoz csábítják ki a magyarokat!

EU-s szabály szerint abban az országban minősülsz biztosítottnak, ahol dolgozol. Tehát ha nyugati szomszédunkban vállalsz munkát, akkor ausztriai munkaadód lesz felelős az társadalombiztosításodért.
Kattints a további képekért!

Egyre többen külföldön szeretnék megtalálni a számításaikat. A fizetés azért nagyon nagy csábító erő tud lenni.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Sztárok
Anthony Hopkins és Ian McKellen korábban a nagyvásznon is találkozott már, és a magánéletben is remek a kapcsolatuk, azt azonban legmerészebb álmainkban sem hittük volna, hogy egyszer majd ilyen...
Sztárok
Meryl Streep lánya, Louisa Jacobson Gummer megható módon osztotta meg a világgal, hogy a saját neméhez vonzódik, ráadásul azt is megmutatta, milyen gyönyörű nő rabolta el a szívét.
Lifestyle
Kedd reggel fontos bejelentést tett a Nemzetgazdasági Minisztérium.