„Nagyon fájdalmas pontja volt a házasságomnak, hogy nem lehetett támogatni a férjemet" – Jaksity Kata

Élete legnehezebb pillanatairól mesélt Jaksity Kata az Erősebb Igen! legutóbbi adásában Liebhaber Juditnak. A tévés igazi példakép sokak számára, alapítványával sok-sok nőnek segít, saját életében is többször talpra állt. Ezekről a nagy döntésekről, nehéz pillanatokról vallott őszintén.

Önzetlenség és társadalmi felelősségvállalás

Jaksity Kata Belgrádban tanult, színésznő szeretett volna lenni. Tanulmányai után indított egy modelliskolát, és ezt a programot később átvitte anyaotthonokba. A műsorvezető arról mesélt, hogy néha az apróságoknak tűnő külsőségek - mint pl. egy smink - már önmagában nagyon sok önbizalmat tudnak adni. Az anyaotthonokban élőknek sokat segített az, hogy többek között megtanulták a szép tartást, a jó kiállást, és a magabiztosságuknak köszönhetően jobban érvényesültek később a munkaerőpiacon. A 11 hónapon át a lelkükkel is foglalkoztak drámapedagógusok és pszichológusok. A programnak hála egyik nő sem ment vissza bántalmazójához. Jaksity Kata Afrikában is járt, hogy segítsen az éhezőkön. Az izgalmas kalandról is mesélt az interjúban.

Munkahelyi kihívások és leépítések

Jaksity Kata évtizedeken keresztül volt képernyőn, több csatornán, rengeteg műsorban kipróbálta magát, karrierje sokszor vett fordulatot, azonban szinte sosem ő döntött saját távozásáról. „Voltak elég kemény szakaszai az életemnek, amikor kihúzták a lábam alól a talajt. Valahogy mindig kirúgtak, és ez nem azt jelenti, hogy velem nem lehet együtt dolgozni. Ez egy ilyen szakma: jön valaki, aki fontos lesz, vagy leépítések jönnek… Ezek nagyon meg tudják rendíteni az embernek a saját magában való hitét” – mesélte Kata, aki mindig igyekezett előnyt kovácsolni egy-egy nehéz időszakból is.

A magánélet nehézségei

A tévés nem csak munkáról, hanem magánéleti fordulópontjairól is mesélt. Elárulta, hogy miért döntött úgy annak idején, hogy kisbabája elvesztését a nyilvánosság elé tárja, valamint szerelmi életéről is őszintén vallott. Kata elárulta, az utóbbi időben nincsenek komoly kapcsolatai, mert szerinte a férfiak megijednek az erős nőktől. „Nagyon fájdalmas pontja volt a házasságomnak, hogy nem lehetett támogatni a férjemet, talán azért, mert azt gondolta, hogy ettől gyengébb lesz. Mindig csapatokban szeretek gondolkodni, az erő abban van. Olyan kapcsolatra vágyom, amiben adhatok, de cserében én is kapok. Az persze egyértelmű, hogy a háztartást nem a nőre szabták, hanem együtt van felelősségünk a gyerekek körül, a családban, a házon belül. Aztán a munkánkat végezzük, és ha ott egymásra szükségünk van, akkor el tudom mondani, ami szétfeszíti a fejemet, vagy ő megosztja velem a gondjait. Na az egy kapcsolat” – árulta el véleményét Jaksity Kata Liebhaber Juditnak.

Az ominózus videót a linkre kattintva itt lehet megtekinteni.

Fotó: Erősebb Igen

Ma ünnepelné 96. születésnapját az Oscar-díjra jelölt és ötszörös Tony-díjas amerikai színésznő, Julie Harris.

Oldalak