Sztárok

Parkinson-kórral diagnosztizálták a világhírű filmrendezőt

A 66 éves Lars von Trier jó egészségi állapotnak örvend. A dán filmrendező a lesújtó diagnózis ellenére úgy döntött, befejezi készülő tévésorozata harmadik évadát.

Nem hagy fel a munkával

Parkinson-kórral diagnosztizálták a 66 éves dán filmrendezőt, a világhírű Lars von Triert. A szomorú hírt a művész produkciós cége, a Zentropa jelentette be hétfőn. Úgy hírlik, Lars von Trier egészségi állapota kielégítő, a tüneteit most egy kezeléssorozat révén igyekeznek enyhíteni a szakemberek, és nagyon úgy néz ki, hogy betegsége miatt a munkából sem fog kiesni, legalábbis egyhamar biztosan nem, hiszen úgy döntött, az eredeti terveknek megfelelően 2022 végére befejezi Riget (A Birodalom) című horrorsorozatának harmadik évadát.

A Zentropa közleménye szerint Lars von Trier már csak korlátozott számban ad interjút A Birodalom harmadik szezonjának premierjéig.

Botrány botrány hátán

A dán filmrendező botrányos, megosztó alkotásaival szerzett hírnevet magának. 2000-ben a Táncos a sötétben című művével elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál fődíját. 2011-ben, Melankólia című filmjének sajtótájékoztatóján nácinak nevezte magát, aki szimpatizál Hitlerrel, majd nyíltan bírálta Izraelt. Később szarkasztikus humorának megnyilvánulásaként hivatkozott a nagy médiavisszhangot kiváltott esetre.

A Dogville - A menedék című filmjéért 2003-ban megkapta az Európai Filmakadémia díját, de a már említett Táncos a sötétbenért Oscar-díjra is jelölték 2001-ben. További ismert alkotásai között találjuk az Antikrisztust, A nimfomániást, a Hullámtörést és az Idiótákat.

Fotó: Emma McIntyre / Getty Images

Még mindig kómában van a világhírű színésznő, miután ámokfutásba kezdett Los Angeles utcáin.

Leadfotó: Emma McIntyre / Getty Images

Oldalak

Sztárok