Sztárok

Korda György: Legutoljára is énekhang hagyja majd el a torkomat

Magyarország kedvenc táncdalénekese a megtett útról, az előtte tornyosuló kihívásokról és az elmúlásról is beszélt egy friss interjúban.

"Az életem hamar révbe ért"

Korda György hosszú évtizedek óta Magyarország egyik legkedveltebb, legtöbbet foglalkoztatott és legtehetségesebb táncdalénekese. Feleségével, Balázs Klárival alkotott duója valóságos fogalommá vált a zenerajongók köreiben, és bár Korda immáron 83 esztendős, a jelek szerint egyáltalán nem gondolkodik azon, hogy nyugdíjba vonuljon. A híresség 64 évvel ezelőtt állt először színpadra, és nem is tudná elképzelni az életét imádott hivatása nélkül. Nemrégiben például a Balatonnál lépett fel Balázs Klárival, hősiesen dacolt a 40 fokot megközelítő hőséggel, s a Borsnak nemrég azt nyilatkozta: úgy érzi, szerencsés csillagzat alatt született, hiszen mind szakmájában, mind magánéletében megtalálta a számítását, életútját pedig különösebb nehézségek-göröngyök sem tarkították.

"Én elképesztően szerencsés ember vagyok. Amit kaptam ajándékba a sorstól, azt csak nagyon kevesen kapják. A zenei karrierem gyakorlatilag az első perctől kezdve sikeres volt, jó dalokat énekelhettem, szeretett és szeret most is a közönség. Az életem viszonylag hamar révbe ért, amikor Klárikámat megismertem, 42 éve élünk boldog házasságban. És tényleg boldogan, nem csak úgy mondjuk ezt. Beutaztam a világot, jó emberek vesznek körül, a közönségem pedig őszintén szeret, szóval mit lehet erre mondani? Szerencsés csillagzat alatt születtem" - mondta Korda György a Borsnak.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak

Sztárok