Kulka János A játszma forgatásáról: Bele kellett néznem a papírba, mint Marlon Brandónak A Keresztapában

A Kossuth-díjas magyar színművész 2016-ban kapott stroke-ot, azóta egyetlen magyar filmben sem alakított főszerepet. A magyar mozikban néhány hónap múlva debütáló A játszma azonban üdítő kivétel Kulka pályáján: ebben a produkcióban ismét ő lesz a legnagyobb húzónév.

"Egyszer rontottam el a szöveget"

Kulka János karrierjét alapvetően változtatta meg betegsége: a Kossuth-díjjal kitüntetett színművész 2016-ban kapott stroke-ot, felépülését követően pedig csak szórványosan vállal színházi és filmes megbízásokat. A 63 éves színész jelenleg is afáziával küzd, ami organikus agyi sérülés következtében kialakult nyelvi zavart jelent. Mindez megnehezíti a mindennapos kommunikációt Kulka számára, de a jeles színész ennek ellenére sem fordított teljesen hátat a mesterségének. A Femcafe.hu néhány héttel ezelőtt írta meg, hogy júniusban mutatják majd be Bergendy Péter 2011-es történelmi thrillerének, A vizsgának a folytatását, melyben Kulka ismét a legendás kém, Markó Pál bőrébe bújhat. A játszmát már Fazakas Péter rendezi, és a mozi igazi különlegessége lesz, hogy Köbli Norbert forgatókönyvíró beleszőtte a történetbe Kulka afáziáját. is. Köbli korábban elmondta: a produkció nem jöhetett volna létre, ha a színészlegenda nem bólint rá másodszor is a főszerepre. A 63 éves Kulka korábbi partnerei - Scherer Péter, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt - mellett az Aranyélet című sorozattal ismertté vált Staub Viktóriával osztozik majd a vásznon.

A művész nemrég az RTL.hu-nak adott interjút, melyben számos más téma mellett természetesen A játszma forgatása is szóba került. Kulka úgy fogalmazott: hallatlanul élvezte a forgatást, ám az elvégzett feladatot "kis főszerepnek" tekinti. "22 napot forgattam. Nagyon jó volt. Rövid szövegeim voltak. Szervusz. Tessék. Holnapután… És voltak kismonológok. Megtanultam. Egyszer rontottam el a szöveget. Bele kellett néznem a papírba. Mint a Marlon Brando A Keresztapában. Mindenhova kiírták a szövegét, csak el kellett olvasnia. Marilyn Monroe se volt egy egyszerű eset. 25-ször vették fel, pedig csak egy fiókot kellett kihúznia. Itt azért nem tartunk. És játszom az Átjáróház című filmben. Egy boncmestert. Igazi ördög, mint Woland a Mester és Margaritában" - mondta a színésznagyság.

Lapozz, a cikk rögtön folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2