Sztárok

Senki sem tudta a legendás színésznőről, hogy a saját neméhez is vonzódik: leszbikus kapcsolatait hét pecsétes titokként őrizte

Claudette Colbert egyike volt az elmúlt száz év száz legnagyobb hollywoodi filmsztárjainak. A díva nézők millióit hódította meg a vásznon, szépségéért pedig bolondultak a férfiak, ám romantikus viszonyait illetően rendkívül diszkrét volt, így a legtöbben még csak nem is sejtették róla, hogy biszexuális.

Sosem teregette ki a magánéletét

Émilie Claudette Chauchoin 1903. szeptember 13-án látta meg a napvilágot Franciaországban egy bankár apa és cukrász anya leányaként – a család 1906-ban New Yorkba emigrált, ahol a kislány rövidesen el is nyerte az amerikai állampolgárságot. A színjátszással 15 éves korában került kapcsolatban először a Washington Irving High Schoolban a beszédtanárnője hatására, s mivel hamar kiderült, hogy óriási tehetséggel áldotta meg a sors, a húszas évei elején már a világot jelentő deszkákon szerepelt – 1925 és 1929 között számos Broadway-darabban bizonyította be kvalitását, közben pedig felvette Claudette Colbert nevet. Rövid időn belül a filmipar is felfedezte magának: az áttörést az 1934-es év hozta el számára, amikor megismerkedett Frank Caprával; a háromszoros Oscar-díjas rendező az Ez történt egy éjszaka című filmjére keresett női főszereplőt Clark Gable mellé – a lehetőséget többen is visszautasították, Colbertnek se tetszett igazán a forgatókönyv, azonban igent mondott. A film végül hatalmas siker lett, öt Oscar-díjat nyert, köztük Colbert, aki a legjobb női főszereplőként vehette át a rangos elismerést. Korának egyik legünnepeltebb csillagaként ragyogott, akiért nemcsak a szakma, hanem a férfiak is bolondultak, azt azonban sokan nem tudták róla, hogy titokban a saját neméhez is vonzódott. Részletek a galériában!

Claudette Colbert a 30-as évekre már akkora sztárrá vált, hogy beleszólhatott, miképp filmezzék. Meg volt győződve róla, hogy arca előnyösebben mutat, ha bal oldalról filmezik. Tanult az operatőri technikákról, a megvilágításról is, és addig nem volt hajlandó kamera elé állni a forgatásokon, míg szerinte nem mutatta a legjobb külsejét.
Kattints a további képekért!

Marlene Dietrich, másnéven a végzet asszonya hírhedt volt csillapíthatatlan szexuális étvágyáról. Hollywood aranykorának egyik legismertebb színésznőjeként szinte bárkit megkaphatott, az ágyában pedig nemcsak férfiak, hanem nők is megfordultak.

Leadfotó: John Kobal Foundation/Getty Images
Forrás: timegoesby.blog.hu

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...